Projekbeskrivelse

Krydderurtebrød med æg og grønt fyld

Sådan gør du

Dejen

Udrør gæren i vandet.

Tilsæt mel, olivenolie, krydderurter og salt og ælt dejen i lavt gear i 25 minutter.

Lad dejen hvile 2 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.

Fyldet

Steg rodfrugter lysebrune i en tykbundet gryde.

Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.

Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med krydderurter, salt og peber.

Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg, til kålen er mør, men stadig har lidt bid. Tilsæt fløden, og lad det hele koge uden låg, til fløden er tyknet.

Smag til med salt. Afkøl kålblandingen.

Brødet

Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i to og udrul i lange firkanter, som til kringle. Fordel de kvarte æg på midten af dejen og herpå kålblandingen.

Fold brødet ligesom til en kringle, så al fyldet bliver pakket ind.

Læg brødene på en bageplade med sammenfoldningerne opad.

Pensl med lidt olivenolie, salt og hakket rosmarin.

Lad brødet hæve i 20-30 minutter.

Bag brødet ved 175 grader i ca. 20-30 minutter, til det er færdigt.

Ingredienser:
Antal portioner: 20potionportioner

    20 portioner = 2 aflange brød
  • 25g

    gær

  • 500g

    vand

  • 150g

    ølandshvedemel med skaller

  • 500g

    tipo 00 hvedemel

  • 40g

    olivenolie

  • 15g

    krydderurterester, hakket fint

  • 10g

    salt

  • Topping på brødet
  • 10g

    olivenolie

  • 10g

    rosmarin eller salvie

  • 5g

    flagesalt

  • Fyldet
  • 100g

    knold-/rodfrugterester i små tern

  • 200g

    løg i tynde skiver

  • 10g

    hakket hvidløg

  • 200g

    kål/blomkålrester i tynde strimler

  • 10g

    krydderurterester hakket fint

  • 5g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • 50g

    vand

  • 100g

    fløde eller kokosmælk

  • 7stk

    hårdkogte æg i kvarte

    hårdkogte æg i kvarte

Vegansk?

Undlad æg, og retten bliver vegansk.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold i brød

Pr. 100 g E%*
Energi 735 kj
Protein 4,199 g 10 E%
Kulhydrat 28,01 g 65 E%
Fedt 4,735 g 24 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i fyld til brødet

Pr. 100 g E%*
Energi 427 kj
Protein 5,327 g 21 E%
Kulhydrat 4,11 g 16 E%
Fedt 6,955 g 60 E%

* E% = Energiprocentfordeling