Flækærtefalafler
Sådan gør du
Dagen før:
Udblød flækærterne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.
På dagen:
Riv squashen groft.
Snit forårsløgene og hak persillen groft.
Blend grøntsager, flækærter og de øvrige ingredienser.
Justér konsistensen med kikærtemel, til falafelfarsen er formbar uden at være tør.
Form falafler af farsen med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i varm olie.
Serveringstip
Spis falaflerne, som de er, og dyp dem i vegansk yoghurtdressing og chilisauce. Eller kom dem i grillede fladbrød med fx salat, agurk, mynte.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 625g
grønne flækærter
- 375g
squash
- 250g
forårsløg
- 125g
persille
- 15g
hvidløg
- 75g
sesamfrø
- 30g
sumakpulver
- 15g
spidskommen
- 14g
tørret oregano
- 30g
salt
- 60g
kikærtemel
neutral olie til stegning