Mukimamefalafler

mukimamefalafler

Fotograf: Ditte Ingemann

Sådan gør du

Dagen før:

Udblød linserne i rigeligt koldt vand i minimum 10 timer – gerne natten over, på køl.

På dagen:

Hak citrongræsstænglerne fint.

Hak koriander, hvidløg og chili groft.

Riv skallen af den ene lime fint, og pres alle limefrugter.

Blend udblødte kikærter med citrongræs, koriander, hvidløg, chili, mukimamebønner, limeskal – og saft, salt, stødt koriander, kokosmel og olivenolie til en grov fars.

Justér evt. konsistensen med mel eller olie, så den er blød, men formbar.

Form falafler af den blendede masse med to skeer, og steg dem gyldne og gennemstegte i varm olie.

Tip:
Disse falafler er smukt grønne, og smagen er frisk med stærk asiatisk inspiration.

Dyp dem i tamari eller sød chilisauce, og nyd en frisk salat til med fx dampet broccoli, bønner, små tomater, spæde spirer og urter. De kan også bruges som lækkert fyld i en banh mi-sandwich.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 375g

    kikærter

  • 2stk

    stængler citrongræs

  • 75g

    frisk koriander

  • 15g

    hvidløg

  • 25g

    grøn chili - juster efter styrke

  • 750g

    mukimamebønner

  • (bælgede edemamebønner)

  • 5stk

    lime

  • 5tsk

    salt

  • 19g

    stødt koriander

  • 50g

    kokosmel

  • 125ml

    olivenolie

  • evt. lidt hvedemel

  • neutral olie til stegning

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori