Kimchi

Kimchi

Fotograf: Ditte Ingemann

Sådan gør du

Skyl alle grøntsager grundigt.

Fjern de to yderste blade fra kålhovedet, skyl dem godt, og læg dem til side til senere.

Skær kinakålen i tern.

Skræl kinaradisen, og skær den i tern.

Vend kinakål og kinaradise grundigt med 20 g salt.

Lad det salte i ca. 1 time, til grøntsagerne afgiver væske.

Skyl kinakålen og kinaradisen grundigt i et dørslag under rindende vand, så al overskydende salt skylles væk.

Pres al vandet fra grøntsagerne.

Skær gulerod i tynde skiver.

Skær forårsløg i aflange stykker.

Hak chili fint.

Skær hvidløg i tynde skiver.

Skræl ingefæren, og skær den i tynde skiver, eller riv den fint.

Lav en rispasta ved at blende ½ spsk. kogte ris med 2-3 spæk. løg. Pastaen må ikke blive for tynd. (Alternativt kan rispastaen laves ved at blande ½ spsk. rismel og 100 ml vand – her skal løget udelades).

Fjern kernerne fra peberfrugten, og blend den.

Bland kinakål, kinaradise, gulerod, forårsløg, hvidløg, chili og ingefær med 20 g salt, sukker, rispasta og blendet peberfrugt.

Vend det hele godt sammen med hænderne (brug handsker – ellers brænder chilien brænde på hænderne længe!).

Tryk grøntsagerne i et skoldet 1-liters patentglas, lidt af gangen.

Pres det hele godt ned i glasset med knoerne, så luftlommer undgås og grøntsagerne hele tiden er dækket af deres egen væske.

Fold de yderste kålblade sammen og læg dem omhyggeligt ned over kålen i glasset, og pres dem ned under lagen, så kålbladene ligger som et beskyttende låg.

Sørg for, at der er 3-4 cm’s luft foroven i glasset.

Luk det, og stil det til at fermentere på en tallerken et skyggefuldt sted og ideelt set ved en temperatur på 18-20°C.

Lad blandingen fermentere i 3-4 dage.

Åbn glasset en gang om dagen for at frigive det tryk, som fermenteringsprocessen danner.

Kimchien er nu spiseklar og kan sættes på køl.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 200g

    kinakål

  • 350g

    kinaradise

  • 20g

    havsalt til udvanding

  • 100g

    gulerod

  • 100g

    forårsløg

  • 20g

    frisk rød chili

  • 8g

    hvidløg

  • 20g

    ingefær

  • 6g

    kogte ris eller rismel

  • 50g

    løg

  • 30ml

    vand

  • 150g

    rød peberfrugt

  • 20g

    groft havsalt

  • 10g

    sukker

  • 1stk

    1 liter patentlågs-glas

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

I samme kategori