Rugbrød med kerner og linser
Sådan gør du
Kom rugkernerne i en skål, og hæld det kogende vand over – og lad dem stå i 30 minutter
Kom øl, yoghurt og salt i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt de kogte linser i gærblandingen.
Tilsæt sirup, udblødte rugkerner, hørfrø og solsikkekerner og rør det godt sammen.
Tilsæt rugmel i dejen.
Rør gerne dejen med en røremaskine i 10 minutter.
Smør rugbrødsformen med olie.
Fordel dejen i formen, og glat dejen med fugtige hænder.
Drys rugbrødet med blandede kerner – fx kan du blande 1 spsk. kogte linser og 2 spsk. solsikkekerner.
Tildæk rugbrødet med et rent viskestykke, og lad det hæve i ca. 2 timer.
Bag rugbrødet ved 200 °C (varmluft) i 1½ time.
Tag rugbrødet ud, når kernetemperaturen er på 97 °C.
Lad brødet hvile i 10 minutter i rugbrødsformen.
Vend det herefter ud på en bagerist og lad det afkøle.
Portionsstørrelse: 50 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 600g
knækkede rugkerner
- 500g
vand, kogende
- 400g
hvidtøl
- 400g
yoghurt naturel
- 20g
salt
- 50g
gær
- 400g
Anicialinser, kogte
- 20g
sirup
- 200g
hørfrø
- 200g
solsikkekerner
- 800g
rugmel
- 10g
koldpresset rapsolie
- 60g
blandede kerner til drys
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 999 kj | |
Protein | 7,77 g | 13 E% |
Kulhydrat | 31,1 g | 59 E% |
Fedt | 7,43 g | 27 E% |
* E% = Energiprocentfordeling