Krammet rødkål med kerner og tyttebær

Rødkålssalat

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Bland tyttebær og sukker og lad stå en times tid.

Bland kål og kerner sammen med citronsaft, citronskal, olie, salt og peber.

Kram kålen, så fibrene brydes og kålen bliver blød, men stadig sprød.

Lad kålen marinere i 30 minutter.

Vend forsigtigt halvdelen af tyttebærrene i kålen, og anret det hele på store fade.

Drys med de resterende tyttebær og evt. en frisk grøn urt.

Portionsstørrelse:  100 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 800g

    tyttebær fra frost

  • 80g

    sukker

  • 3000g

    rødkål, fintsnittet

  • 1200g

    kogte hvedekerner

  • 160g

    citronsaft

  • 20g

    citronskal

  • 20g

    olivenolie

  • 10g

    salt

  • 6g

    friskkværnet peber

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 440 kj
Protein 2,53 g 9 E%
Kulhydrat 21,9 g 83 E%
Fedt 0,87 g 7 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med