Hakkebøf med gråærter og kerner

Hakkebøf

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Hak hvedekerner og gråærter på kødhakkeren på 5 mm.

Vend de hakkede kerner og ærter sammen med kødet, salt og peber

Ælt det hele hurtigt sammen, og form til store, tynde bøffer a 100g, så der er plads til masser af stegeflade og til at toppe op med fyld.

Steg bøfferne grundigt på kipstegeren. til de er lysebrune.

Steg palmekål ved høj varme i en smule olie, så kålen tager farve, men stadig er sprød.

Steg løgene på samme måde, og drys det hele med lidt salt og peber

(Genopvarm evt. bøfferne i ovnen kort tid ved høj temperatur.)

Anret hakkebøfferne på et fad med lidt løgsovs i bunden.

Top bøfferne op med kål og løg.

Server rygende varmt med flødesovs, rødkålssalat og kartofler

Portionsstørrelse: 100 g bøf, 70 g løg og palmekål

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 1250g

    hvedekerner, kogte og hakkede

  • 1250g

    gråærter med skal, kogte

  • 2500g

    hakket oksekød (5-10%)

  • 50g

    salt

  • 15g

    peber, frikskværnet

  • 50g

    fedtstof til stegning

  • Tilbehør
  • 2000g

    palmekål

  • 3000g

    løg i grove både

  • 10g

    salt

  • 5g

    peber, friskkværnet

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 529 kj
Protein 10 g 32 E%
Kulhydrat 13,5 g 48 E%
Fedt 2,96 g 20 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med