Hakkebøf med gråærter og kerner

Sådan gør du
- Hak hvedekerner og gråærter på kødhakkeren på 5 mm.
- Vend de hakkede kerner og ærter sammen med kødet, salt og peber
- Ælt det hele hurtigt sammen, og form til store, tynde bøffer a 100g, så der er plads til masser af stegeflade og til at toppe op med fyld.
- Steg bøfferne grundigt på kipstegeren. til de er lysebrune.
- Steg palmekål ved høj varme i en smule olie, så kålen tager farve, men stadig er sprød.
- Steg løgene på samme måde, og drys det hele med lidt salt og peber
- (Genopvarm evt. bøfferne i ovnen kort tid ved høj temperatur.)
- Anret hakkebøfferne på et fad med lidt løgsovs i bunden.
- Top bøfferne op med kål og løg.
- Server rygende varmt med flødesovs, rødkålssalat og kartofler
OBS: Mads bruger en blanding af gråærter og ingridærter i videoen – i opskriften står der kun gråærter. Begge dele fungerer.
Hakkebøf
1.3 kg hvedekerner, kogte og hakkede
1.3 kg gråærter med skal, kogte
2.5 kg hakket oksekød (5-10%)
50 g salt
15 g peber, friskkværnet
50 g fedtstof til stegning
Tilbehør
2 kg palmekål
3 kg løg i grove både
10 g salt
5 g peber, friskkværnet
Portionsstørrelse: 100 g bøf, 70 g løg og palmekål
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 529 kj | |
Protein | 10 g | 32 E% |
Kulhydrat | 13,5 g | 48 E% |
Fedt | 2,96 g | 20 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.