Fiskefrikadeller med ingridærter

fiskedelle

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Hak sejfilet og pastinak på kødhakker 3 mm. 

Hak løg på kødhakker i skål for sig selv.  

Rør fisken sej med salt.  

Tilsæt hvedemel, kartoffelmel, kogte, hakkede Ingridærter, æg, mælk og fløde, og rør farsen godt igennem.  

Lad farsen trække 30 minutter i rørekedlen.  

Tilsæt løg, peber, dild, kapers og evt. mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.  

Form frikadelle med ske, og steg i olie, til dellerne er gyldne på begge sider.  

Steg evt. færdig i ovnen.  

Portionsstørrelse: 140 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 4500g

    sejfilet

  • 375g

    pastinak, hakket

  • 300g

    løg, hakket med fisken

  • 25g

    salt

  • 125g

    hvedemel

  • 125g

    kartoffelmel

  • 1250g

    ingridærter, kogt og hakket

  • 250g

    æg, hele

  • 1250g

    sødmælk

  • 250g

    piskefløde

  • 100g

    rapsolie

  • 7g

    friskkværnet peber

  • 20g

    hakket dild

  • 25g

    kapers, hakket

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 509 kj
Protein 12,9 g 43 E%
Kulhydrat 7,19 g 28 E%
Fedt 3,95 g  29 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med