Fiskefrikadeller med ingridærter
Sådan gør du
Hak sejfilet og pastinak på kødhakker 3 mm.
Hak løg på kødhakker i skål for sig selv.
Rør fisken sej med salt.
Tilsæt hvedemel, kartoffelmel, kogte, hakkede Ingridærter, æg, mælk og fløde, og rør farsen godt igennem.
Lad farsen trække 30 minutter i rørekedlen.
Tilsæt løg, peber, dild, kapers og evt. mere mælk, hvis farsen er blevet for fast.
Form frikadelle med ske, og steg i olie, til dellerne er gyldne på begge sider.
Steg evt. færdig i ovnen.
Portionsstørrelse: 140 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 4500g
sejfilet
- 375g
pastinak, hakket
- 300g
løg, hakket med fisken
- 25g
salt
- 125g
hvedemel
- 125g
kartoffelmel
- 1250g
ingridærter, kogt og hakket
- 250g
æg, hele
- 1250g
sødmælk
- 250g
piskefløde
- 100g
rapsolie
- 7g
friskkværnet peber
- 20g
hakket dild
- 25g
kapers, hakket
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 509 kj | |
Protein | 12,9 g | 43 E% |
Kulhydrat | 7,19 g | 28 E% |
Fedt | 3,95 g | 29 E% |
* E% = Energiprocentfordeling