Kikærtepandekager
Sådan gør du
Bland kikærtemel og durummel med salt.
Pisk kærnemælken i, så dejen bliver glat.
Tilsæt hvidløg, spidskommen og hakket krydderurt.
Pisk æggene i dejen.
Pisk olie i dejen.
Lad dejen hvile 30-60 minutter.
Pisk dejen godt igennem og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.
Opvarm en pande 20 cm diameter med en smule olie til den første pandekage.
Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.
Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 pandekager a 20 cm diameter
- 125g
kikærtemel
- 125g
fint hvedemel
- 5g
salt
- 1g
friskkværnet peber
- 350g
kærnemælk
- 2g
hvidløg, revet fint
- 1g
spidskommen
- 5g
frisk oregano/basilikum finthakket
- 300g
æg
- 40g
olie
Passer til:
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1110 kj | |
Protein | 10,02 g | 15 E% |
Kulhydrat | 24,98 g | 38 E% |
Fedt | 13,03 g | 43 E% |
* E% = Energiprocentfordeling