Rissalat med grønne squash

Rissalat

Sådan gør du

Rist bukkehornsfrø, spidskommen og korianderfrø på en tør pande i et minuts tid, til de begynder at dufte og poppe. De må ikke brænde på!

Knus herefter krydderierne groft i en morter.

Steg squash i olie i en gryde, til det bliver gyldent.

Tilsæt løg, og steg yderligere i et par minutter.

Tilsæt gulerødder, hvidløg, ingefær og chili, og steg videre i et minuts tid.

Tilsæt de ristede, knuste krydderier sammen med sennepsfrø, rørsukker, citronsaft og salt, og lad retten simre ved lav varme under låg i 20-30 minutter.

Tilsæt lidt vand, hvis væden koger for meget ind, da retten skal være “sovset” og give væde til risene.

Kog risene efter pakkens anvisning.

Når chutneyen er færdig, vend den med de kogte ris og top evt. med hakket, frisk koriander.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 2g

    bukkehornsfrø

  • 2g

    spidskommen, hel

  • 2g

    korianderfrø

  • 215g

    squash, revet

  • 10g

    olivenolie

  • 70g

    løg i tern

  • 70g

    gulerødder i tern

  • 2g

    hvidløg, presset

  • 10g

    ingefær, friskrevet

  • 2g

    rød chili

  • 2g

    gule sennepsfrø

  • 35g

    rørsukker

  • 2g

    citronsaft, friskpresset

  • salt og peber

  • evt. lidt vand

  • 355g

    basmati-ris, kogte

  • 10g

    koriander, friskhakket

Passer godt sammen med