Quinoasalat med fennikel, lime og agurk
Sådan gør du
Steg hvidløg i olie, til det er let brunet.
Tilsæt salvie og steg 1 minut.
Hæld krydderurter og hvidløg over den kolde quinoa.
Tilsæt lime, agurk, mynte, forårsløg, hakkede rosiner og limesaft.
Vend det hele sammen, og smag til med evt. mere lime, salt og peber.
Vend til sidst forsigtigt de fine fennikelskriver i salaten, og anret på et stort fad.
Drys evt. med lidt hakket rosin og mynte.
Portionsstørrelse: 100 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 1250g
hvid quinoa, kogt
- 50g
hvidløg, finthakket
- 75g
olie, neutral
- 50g
salvie, hakket
- 25g
limeskal
- 2000g
agurk med skræl i tern 1x1 cm
- 50g
mynte, i super tynde strimler
- 500g
forårsløg, fintsnittet 0,3 cm
- 125g
lyse rosiner, finthakket
- 1250g
fennikel, snittet i tynde skiver
- 150g
limesaft
salt og peber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 287 kj | |
Protein | 2,23 g | 13 E% |
Kulhydrat | 9,4 g | 60 E% |
Fedt | 2,07 g | 27 E% |
* E% = Energiprocentfordeling