Krydderurtebrød med æg og grønt fyld

Sådan gør du

Dejen

Udrør gæren i vandet.

Tilsæt mel, olivenolie, krydderurter og salt, og ælt dejen i lavt gear i 25 minutter.

Lad dejen hvile 2 timer ved stuetemperatur eller natten over på køl.

Fyldet

Steg rodfrugter lysebrune i en tykbundet gryde.

Tilsæt løg og hvidløg og steg et par minutter.

Tilsæt kålen og vend det hele godt sammen med krydderurter, salt og peber.

Tilsæt lidt vand og dæk gryden med et låg, til kålen er mør, men stadig har lidt bid.

Tilsæt fløden, og lad det hele koge uden låg, til retten er tyknet.

Smag til med salt, og afkøl kålblandingen.

Brødet

Drys rigeligt mel på bordet. Del dejen i fem og udrul i lange firkanter: Ca. 20×50 cm i størrelsen, ca. 0.5 cm tykkelse.

Fordel de kvarte æg på midten af dejen og herpå kålblandingen.

Fold brødet over fyldet, ligesom til en kringle, så al fyldet bliver pakket ind.

Læg brødene på en bageplade med sammenfoldningerne opad.

Pensl med lidt olivenolie, hakket rosmarin og hvedeflager.

Lad brødet hæve i 20-30 minutter.

Bag brødet ved 175 grader i ca. 20-30 minutter, til det er færdigt.

50 portioner bliver til 5 brød, portionsstørrelse pr person: 100 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

    Dej
  • 65g

    gær

  • 1125g

    vand

  • 375g

    ølandshvedemel med skaller

  • 1000g

    groft hvedemel

  • 50g

    olivenolie

  • 40g

    krydderurterester, hakket fint

  • 12g

    salt

  • Topping på brødet
  • 25g

    olivenolie

  • 25g

    rosmarin eller salvie

  • 25g

    purpur hvedeflager

  • Fyldet
  • 250g

    knold-/rodfrugterester i små tern

  • 500g

    løg i tynde skiver

  • 25g

    hakket hvidløg

  • 500g

    kål/blomkålrester i tynde strimler

  • 25g

    krydderurterester hakket fint

  • 8g

    salt

  • 5g

    friskkværnet peber

  • 125g

    vand

  • 200g

    fløde eller kokosmælk

  • 18stk

    æg, hårdkogte i kvarte

Næringsindhold i brød

Pr. 100 g E%*
Energi 617 kj
Protein 6,91 g 19 E%
Kulhydrat 17,8 g 51 E%
Fedt 4,85 g 29 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med