Orange linsepaté med røget paprika

linsepate

Sådan gør du

OBS: Patéen bør laves dagen i forvejen.

Tænd ovnen på 200 grader almindelig ovn.

Skyl de røde linser med vand i en si og lad dem dryppe af.

Kom gulerødder i en stor gryde sammen med linserne, tomatpuré, vand, paprika, chilipulver og cayennepeber.

Bring gryden i kog under låg. Pas på! Det koger nemt over.

Skru ned for gryden og lad retten simre ved helt svag varme i 20 min. Rør godt rundt undervejs.

Hæld lidt olivenolie på en pande og sautér løg, hvidløg, timian og oregano i 8-10 min.

Når linserne er kogt færdig, rør da godt rundt i gryden, så linserne bliver most.

Bland løg og citronsaft i linseblandingen og smag til med salt og peber.

Rør herefter raspen i, men gem lidt til formen.

Smør en brødform med olie og drys siderne med rasp.

Kom linsemassen i og fyld formen halvt op. Pres massen lidt ned i formen og glat overfalden ud med en ske.

Bag linsepatéen i den forvarmede ovn i ca. 25 min. Lad patéen køle af og sæt den på køl.

Dagen efter vendes patéen ud og skæres i skiver.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 50g

    kogte røde linser

  • 20g

    gulerødder, revne

  • 35g

    løg, hakket

  • 1g

    hvidløg, finthakket/presset

  • 10g

    tomatpuré

    rapsolie

  • 70g

    vand

    citronsaft

  • 10g

    rasp

    salt og peber

  • 5g

    olivenolie

  • 3g

    citronsaft

  • 2g

    timian, tørret

  • 2g

    oregano, tørret

  • 5g

    paprika

  • 1g

    chilipulver

  • 1g

    cayennepeber

  • salt og peber

Passer godt sammen med