Kold yoghurtsuppe med perlespelt og granatæbler
Sådan gør du
Bland tykmælk og yoghurt med salt, og rør det let skummende med et piskeris.
Kom kikærter og perlespelt i bunden af en tallerken eller en portionsskål.
Portioner yoghurtsuppen.
Top op med hakket mynte/mynteolie, granatæblekerner og agurketern.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 1000g
tykmælk
- 500g
sødmælksyoghurt
- 10g
salt
- 200g
kikærter, kogte
- 200g
perlespelt, kogte
- 130g
granatæblekerner
- 200g
agurk i tern 1x1 cm
- 12g
frisk mynte, finthakket
(alternativt en mynteolie)
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 269 kj | |
Protein | 3,659 g | 23 E% |
Kulhydrat | 6,831 g | 43 E% |
Fedt | 2,289 g | 32 E% |
* E% = Energiprocentfordeling