Kold yoghurtsuppe med perlespelt og granatæbler

Kold yoghurtsuppe i skål med granatæbler ovenpå

Sådan gør du

Bland tykmælk og yoghurt med salt, og rør det let skummende med et piskeris.

Kom kikærter og perlespelt i bunden af en tallerken eller en portionsskål.

Portioner yoghurtsuppen.

Top op med hakket mynte/mynteolie, granatæblekerner og agurketern.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 1000g

    tykmælk

  • 500g

    sødmælksyoghurt

  • 10g

    salt

  • 200g

    kikærter, kogte

  • 200g

    perlespelt, kogte

  • 130g

    granatæblekerner

  • 200g

    agurk i tern 1x1 cm

  • 12g

    frisk mynte, finthakket

  • (alternativt en mynteolie)

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 269 kj
Protein 3,659 g 23 E%
Kulhydrat 6,831 g 43 E%
Fedt 2,289 g 32 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori