Projekbeskrivelse

Krydret suppe med stegte peberfrugter og linser

Sådan gør du

Toppingrød peberfrugt

Steg peberfrugter i olie ved høj temperatur på panden/kipsteger, til peberfrugten er brunet og en anelse brændt i kanten (halvdelen skal med i suppen).

Steg kartoflerne møre i olie, og drys med lidt salt og peber.

Suppe

Steg gulerødder, løg, ingefær og hvidløg i olie til de mørner, men ikke tager farve.Løg i skiver

Tilsæt spidskommen og gurkemeje, og rist 2 minutter.

Tilsæt linser og grønsagsfond samt halvdelen af de stegte peberfrugter.

Kog suppen ca. 15-20 minutter, til linserne er kogt ud, og suppen er jævnet.

Blend suppen blank og glat, og smag til med salt, peber og citronsaft.

Top op med resten af peberfrugten (10g pp.) og stegte kartoffeltern (25g pp.)

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 600g

    røde peberfrugter i tern 2x2 cm

  • 20g

    neutral olie

  • 400g

    kartofler i tern 1x1 cm

  • 10g

    neutral olie

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • 200g

    gulerødder i tern 1x1 cm

  • 200g

    løg i tern 1x1 cm

  • 40g

    frisk ingefær, finthakket

  • 20g

    hvidløg, finthakket

  • 20g

    olivenolie

  • 7g

    stødt spidskommen

  • 1g

    gurkemeje

  • 300g

    røde linser, skyllet grundigt

  • 2500ml

    kikærtevand/grønsagsfond

  • 20g

    citronsaft

  • 10g

    salt

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Symbol for vegansk mad

VEGANSK

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 220 kj
Protein 2,492 g 19 E%
Kulhydrat 6,962 g 54 E%
Fedt 1,389 g 23 E%

* E% = Energiprocentfordeling