Kogte kartofler

Sådan gør du
- Bring vand, salt, sukker og løvstikke i kog.
- Tilsæt kartofler og dæk gryden med låg.
- Kog ved svag varme i 5 minutter.
- Sluk og lad kartoflerne trække i 5 minutter.
- Tjek kartoflerne med en lille kniv. De skal være faste.
- Lad dem evt. trække yderligere.
- Dræn vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
Ingredienser
6 kg kartofler
10 l vand
100 g salt
100 g sukker
40 g løvstikke med stilke
Portionsstørrelse: 125 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 344 kj | |
Protein | 1,95 g | 10 E% |
Kulhydrat | 17 g | 87 E% |
Fedt | 0,32 g | 3 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.