Kogte kartofler

Kartofler

Sådan gør du

  1. Bring vand, salt, sukker og løvstikke i kog.
  2. Tilsæt kartofler og dæk gryden med låg.
  3. Kog ved svag varme i 5 minutter.
  4. Sluk og lad kartoflerne trække i 5 minutter.
  5. Tjek kartoflerne med en lille kniv. De skal være faste.
  6. Lad dem evt. trække yderligere.
  7. Dræn vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.

Brug krydderurter, når du koger kartofler

Kog kartofler med rigeligt salt og sukker, samt masser af årstidens krydderurtestilke, så er kartoflen et måltid i sig selv og behøver kun lidt smørrelse, sovs eller dip for at smage fantastisk og være en god, billig og nærende del af det daglige måltid.

Udskriv opskrift

Ingredienser

6 kg kartofler
10 l vand
100 g salt
100 g sukker
40 g løvstikke med stilke

Portionsstørrelse: 125 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi  344 kj
Protein 1,95 g 10 E%
Kulhydrat 17 g 87 E%
Fedt 0,32 g 3 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.