Kogte kartofler

Sådan gør du

Bring vand, salt, sukker og løvstikke i kog.

Tilsæt kartofler og dæk gryden med låg.

Kog ved svag varme i 5 minutter.

Sluk og lad kartoflerne trække i 5 minutter.

Tjek kartoflerne med en lille kniv. De skal være faste.

Lad dem evt. trække yderligere.

Dræn vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.

Portionsstørrelse: 125 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 6000g

    kartofler

  • 10000ml

    vand

  • 100g

    salt

  • 100g

    sukker

  • 40g

    løvstikke med stilke

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi  344 kj
Protein 1,95 g 10 E%
Kulhydrat 17 g 87 E%
Fedt 0,32 g 3 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med