Gulerodskage med daddelcreme
Sådan gør du
Gulerodskage
Pisk farin og olie sammen.
Pisk æg i lidt efter lidt.
Pisk længe, til blandingen bliver lys og cremet.
Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker, salt og natron, og bland det i dejen.
Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, valnødder og limabønner.
Bag i en halv gastro smurt med fedtstof, ca. 30-45 minutter ved 175 grader.
Daddeltopping
Blend dadler, kaffe og frisk ost til en ensartet, tyk creme.
Afkøl kagen og smør med daddeltopping.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 300g
mørk farin
- 100ml
majsolie
- 250g
æg
- 150g
hvedemel
- 125g
kikærtemel
- 10g
bagepulver
- 10g
kanel
- 4g
nelliker
- 2g
salt
- 2g
natron
- 650g
gulerødder, revne
- 75g
valnødder, hakkede
- 200g
kogte limabønner, hakkede
Topping - 140g
dadler uden sten
- 40g
stærk kaffe (mål på kaffepulver)
- 250g
frisk flødeost
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold i gulerodskage
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 943 kj | |
Protein | 4,346 g | 8 E% |
Kulhydrat | 28,25 g | 51 E% |
Fedt | 9,98 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Næringsindhold i daddelcreme
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1093 kj | |
Protein | 3,811 g | 6 E% |
Kulhydrat | 26,24 g | 41 E% |
Fedt | 15,28 g | 52 E% |
* E% = Energiprocentfordeling