Gulerodskage med daddelcreme

Gulerodskage med orangepynt på fad

Sådan gør du

Gulerodskage

Pisk farin og olie sammen.

Pisk æg i lidt efter lidt.

Pisk længe, til blandingen bliver lys og cremet.

Sigt mel, bagepulver, kanel, nelliker, salt og natron, og bland det i dejen.

Rør dejen sammen og tilsæt gulerødder, valnødder og limabønner.

Bag i en halv gastro smurt med fedtstof, ca. 30-45 minutter ved 175 grader.

Daddeltopping

Blend dadler, kaffe og frisk ost til en ensartet, tyk creme.

Afkøl kagen og smør med daddeltopping.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 300g

    mørk farin

  • 100ml

    majsolie

  • 250g

    æg

  • 150g

    hvedemel

  • 125g

    kikærtemel

  • 10g

    bagepulver

  • 10g

    kanel

  • 4g

    nelliker

  • 2g

    salt

  • 2g

    natron

  • 650g

    gulerødder, revne

  • 75g

    valnødder, hakkede

  • 200g

    kogte limabønner, hakkede

  • Topping
  • 140g

    dadler uden sten

  • 40g

    stærk kaffe (mål på kaffepulver)

  • 250g

    frisk flødeost

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold i gulerodskage

Pr. 100 g E%*
Energi 943 kj
Protein 4,346 g 8 E%
Kulhydrat 28,25 g 51 E%
Fedt 9,98 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Næringsindhold i daddelcreme

Pr. 100 g E%*
Energi 1093 kj
Protein 3,811 g 6 E%
Kulhydrat 26,24 g 41 E%
Fedt 15,28 g 52 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori