Projekbeskrivelse

Solbærmousse uden husblas

Sådan gør du

Første del / Dag 1

Bland Maizena, sukker, blendede solbær og citronskal i en gryde.

Bring massen i kog under piskning, og lad massen koge i mindst 10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver en ”melet” smag til moussen.

Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen, og pisk det grundigt sammen.solbær

Fjern massen fra varmen, og hæld straks massen i en skål, og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.

Anden del / Dag 2

Bland loppefrøskaller og vand, og rør det godt sammen.

Lad det stå ca. 15 minutter, til det er tykt.

Pisk æggehviderne stive, og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en sej og luftig marengs.

Pisk fløde til stift flødeskum.

Rør den kolde solbærmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen, og vend den i marengsen.

Vend derefter flødeskum forsigtigt i.

Fordel moussen i 10 portionsskåle, eller server den i en stor serveringsskål.

Stil den på køl i mindst en time inden servering.

Pynt evt. med flødeskum inden servering.

Ingredienser:
Antal portioner: 10potionportioner

  • 40g

    Maizena

  • 120g

    sukker

  • 250g

    solbær blendet groft

  • 5g

    citronskal

  • 130g

    æggeblommer

  • 5g

    loppefrøskaller /HUSK

  • 50ml

    vand

  • 170g

    æggehvider

  • 80g

    ekstra sukker

  • 300ml

    fløde

  • Pynt
  • 100ml

    fløde pisket til skum

OBS

Vær opmærksom på, at skiftes solbær ud med andre bær, så skal maizenamængden op til 50 eller 60 g, da der er mere pektin i solbær end i de andre bær.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 911 kj
Protein 3,561 g 7 E%
Kulhydrat 22,85 g 43 E%
Fedt 12,47 g 51 E%

* E% = Energiprocentfordeling