Bælg-brunsviger

Brunsviger med bælgfrugterSådan gør du

Fyld

Smelt smør og brun farin i en gryde.

Sæt fyldet til side, så det kan køle af.

Dej

Smelt smør i en gryde.

Hæld mælk i det smeltede smør.

Opløs gæren i blandingen, når temperaturen i blandingen er lillefingertemperatur.

Kom blandingen i en røreskål.

Tilsæt salt, sukker og æg og sæt maskinen i gang med at røre i et roligt tempo.

Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og blank, efter at være æltet i maskinen.

Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter med et klæde over.

Fordel den hævede dej i en form (43×43) beklædt med bagepapir.

Lad dejen hæve i formen i 30 minutter med film eller et fugtigt klæde over.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft.

Prik huller i dejen med en finger. Sørg for at prikke dybt ned uden at lave hul til bunden.

Fordel fyldet på dejen med en skraber. Drys brun farin og de udblødte Anicialinser hen over.

Bag brunsvigeren midt i ovnen i ca. 14 minutter. Det er vigtigt, at brunsvigeren ikke bliver for tør, så tag den ud, mens den stadig er blød, men har fået farve. Prik i den med en nål – der må ikke sidde dej på.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 50g

    gær

  • 100g

    smør

  • 300ml

    sødmælk

  • 1tsk

    salt

  • 65g

    sukker

  • 1stk

    æg

  • 165g

    linsemel

  • 385g

    hvedemel

  • Fyld/remonce
  • 300g

    smør

  • 375g

    brun farin

  • Topping
  • 30g

    brun farin

  • 30g

    udblødte Anicia linser

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

I samme kategori