Citronmousse uden husblas

Citronmousse anrettet i små glas

Sådan gør du

Dagen før

Bland Maizena, sukker, citronsaft og citronskal i en gryde.

Bring massen i kog under piskning og lad massen koge i ca. 8-10 minutter, så Maizenaen koger godt igennem og ikke giver en ”melet” smag til fromagen.

Tilsæt æggeblommerne lidt ad gangen og pisk det grundigt sammen.

Fjern fra varmen og hæld straks massen i en skål og sæt på køl nogle timer. Helst natten over. Det skal være helt koldt.

På dagen

Bland loppefrøskaller og vand og rør det godt sammen.

Lad det stå mindst 15 minutter til det er tykt.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens du pisker, til du har en sej og luftig marengs.

Pisk fløde til stift flødeskum.

Rør den kolde citronmasse glat og cremet sammen med loppefrømassen og vend det i marengsen.

Vend derefter flødeskum forsigtigt i.

Fordel fromagen i 10 portionsskåle eller server den i en stor serveringsskål.

Stil den på køl i mindst en time inden servering.

Pynt evt. med flødeskum og lidt knas inden servering.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 60g

    Maizena

  • 120g

    sukker

  • 160g

    citronsaft

  • 20g

    citronskal

  • 130g

    æggeblommer

  • 5g

    loppefrøskaller/HUSK

  • 50ml

    vand

  • 170g

    æggehvider

  • 60g

    ekstra sukker

  • 300ml

    fløde

  • Evt. til pynt
  • 100ml

    fløde pisket til skum

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 984 kj
Protein 3,935 g 7 E%
Kulhydrat 24,31 g 42 E%
Fedt 13,59 g 51 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori