Ærtepandekager

Ærtepandekage

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Bland ærtemel og mel med salt.

Pisk kærnemælk, vand og æg i dejen, så dejen bliver glat.

Tilsæt hvidløg, spidskommen, peber og hakket krydderurt.

Pisk olie i dejen.

Lad dejen hvile 30-60 minutter.

Pisk dejen godt igennem, og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.

Opvarm en pande (20 cm diameter) med en smule olie til den første pandekage.

Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.

Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.

Portionsstørrelse: 90 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 325g

    ærtemel

  • 425g

    hvedemel

  • 500g

    groft hvedemel

  • 25g

    salt

  • 800g

    kærnemælk

  • 900g

    vand

  • 1500g

    æg

  • 10g

    hvidløg, fint revet

  • 10g

    spidskommen

  • 5g

    peber, friskkværnet

  • 25g

    frisk oregano, finthakket

  • 200g

    olie

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 775 kj
Protein 8,28 g 18 E%
Kulhydrat 17,7 g 42 E%
Fedt 8,23 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med