Lyn kimchi

Kimchi kan bruges til et hav af retter. Det er oplagt at bruge kimchi i asiatiske retter, som tilbehør til boas og toppings til nudelretter osv. Men prøv også at bruge kimchi som tilbehør/topping til burgere, grillet spidskål, eller fiskefrikadeller.

Lyn kimchi

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne til dressingen i en stor skål.

Pluk snit grønsagerne i store chunks, og vend i dressingen, så alle bladene bliver marineret.

Tilsæt evt. halvdelen af sesamfrøene, og vend det hele godt sammen.

Lad ”kimchien”stå en halv times tid før servering.

Kålen kan også marineres som hele blade, og herefter bruges til ruller med koldt eller varmt fyld.

Portionsstørrelse: 40 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 2500g

    kinakål eller pak choy

  • 20g

    hvidløg, finthakket

  • 200g

    forårsløg, fintsnittet

  • 55g

    soya

  • 55g

    fiskesovs

  • 50g

    sukker

  • 45g

    riseddike

  • 8g

    chiliflager efter smag

  • 30g

    sesamolie

  • Pynt
  • 20g

    sesamfrø, ristet

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 143 kj
Protein 1,49 g 17 E%
Kulhydrat 3,71 g 51 E%
Fedt 1,23 g 31 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med