Bælg-brunsviger
Sådan gør du
Fyld
Smelt smør og brun farin i en gryde.
Sæt fyldet til side, så det kan køle af.
Dej
Smelt smør i en gryde.
Hæld mælk i det smeltede smør.
Opløs gæren i blandingen, når temperaturen i blandingen er lillefingertemperatur.
Kom blandingen i en røreskål.
Tilsæt salt, sukker og æg og sæt maskinen i gang med at røre i et roligt tempo.
Tilsæt mel lidt ad gangen. Dejen skal være smidig og blank, efter at være æltet i maskinen.
Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 30 minutter med et klæde over.
Fordel den hævede dej i en form (43×43) beklædt med bagepapir.
Lad dejen hæve i formen i 30 minutter med film eller et fugtigt klæde over.
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Prik huller i dejen med en finger. Sørg for at prikke dybt ned uden at lave hul til bunden.
Fordel fyldet på dejen med en skraber. Drys brun farin og de udblødte Anicialinser hen over.
Bag brunsvigeren midt i ovnen i ca. 14 minutter. Det er vigtigt, at brunsvigeren ikke bliver for tør, så tag den ud, mens den stadig er blød, men har fået farve. Prik i den med en nål – der må ikke sidde dej på.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 50g
gær
- 100g
smør
- 300ml
sødmælk
- 1tsp
salt
- 65g
sukker
- 1stk
æg
- 165g
linsemel
- 385g
hvedemel
Fyld/remonce - 300g
smør
- 375g
brun farin
Topping - 30g
brun farin
- 30g
udblødte Anicia linser
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.