Lyn kimchi
Kimchi kan bruges til et hav af retter. Det er oplagt at bruge kimchi i asiatiske retter, som tilbehør til boas og toppings til nudelretter osv. Men prøv også at bruge kimchi som tilbehør/topping til burgere, grillet spidskål, eller fiskefrikadeller.
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til dressingen i en stor skål.
Pluk snit grønsagerne i store chunks, og vend i dressingen, så alle bladene bliver marineret.
Tilsæt evt. halvdelen af sesamfrøene, og vend det hele godt sammen.
Lad ”kimchien”stå en halv times tid før servering.
Kålen kan også marineres som hele blade, og herefter bruges til ruller med koldt eller varmt fyld.
Portionsstørrelse: 40 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 2500g
kinakål eller pak choy
- 20g
hvidløg, finthakket
- 200g
forårsløg, fintsnittet
- 55g
soya
- 55g
fiskesovs
- 50g
sukker
- 45g
riseddike
- 8g
chiliflager efter smag
- 30g
sesamolie
Pynt - 20g
sesamfrø, ristet
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 143 kj | |
Protein | 1,49 g | 17 E% |
Kulhydrat | 3,71 g | 51 E% |
Fedt | 1,23 g | 31 E% |
* E% = Energiprocentfordeling