Ærtepandekager
Sådan gør du
Bland ærtemel og mel med salt.
Pisk kærnemælk, vand og æg i dejen, så dejen bliver glat.
Tilsæt hvidløg, spidskommen, peber og hakket krydderurt.
Pisk olie i dejen.
Lad dejen hvile 30-60 minutter.
Pisk dejen godt igennem, og tilsæt evt. lidt vand, hvis dejen er blevet for tyk.
Opvarm en pande (20 cm diameter) med en smule olie til den første pandekage.
Bag pandekagerne (ca. 80g pr stk.) ved høj temperatur, så de får farve på den ene side og kun lige vendes på den anden side et øjeblik.
Rul pandekagerne med fyld, med den brunede side udad.
Portionsstørrelse: 90 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 325g
ærtemel
- 425g
hvedemel
- 500g
groft hvedemel
- 25g
salt
- 800g
kærnemælk
- 900g
vand
- 1500g
æg
- 10g
hvidløg, fint revet
- 10g
spidskommen
- 5g
peber, friskkværnet
- 25g
frisk oregano, finthakket
- 200g
olie
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 775 kj | |
Protein | 8,28 g | 18 E% |
Kulhydrat | 17,7 g | 42 E% |
Fedt | 8,23 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling