Kogte kartofler
Sådan gør du
Bring vand, salt, sukker og løvstikke i kog.
Tilsæt kartofler og dæk gryden med låg.
Kog ved svag varme i 5 minutter.
Sluk og lad kartoflerne trække i 5 minutter.
Tjek kartoflerne med en lille kniv. De skal være faste.
Lad dem evt. trække yderligere.
Dræn vandet fra og lad kartoflerne dampe tørre.
Portionsstørrelse: 125 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 6000g
kartofler
- 10000ml
vand
- 100g
salt
- 100g
sukker
- 40g
løvstikke med stilke
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 344 kj | |
Protein | 1,95 g | 10 E% |
Kulhydrat | 17 g | 87 E% |
Fedt | 0,32 g | 3 E% |
* E% = Energiprocentfordeling