Stegt broccoli med tahindressing
Sådan gør du
Del broccolien i kvarte, og steg på kipstegeren, til de har taget farve.
Vend broccolien med olie, salt, peber og hakket hvidløg.
Bag færdig i ovnen. Broccolien skal stadig have bid og skal serveres lun.
Tahindressing
Blend bønnerne med appelsin, tahin, citron og vand.
Tilsæt evt lidt kogelage fra bønnerne, hvis cremen er for tyk.
Lad cremen stå et par timer og smag den til igen inden servering.
Anret cremen i bunden af et stort fad og anret herpå de lune, stegte broccoli
Drys med sumak, dukkah eller et sprødt rugbrødsdrys efter behag.
Portionsstørrelse: 80 g (heraf 30 g tahindressing)
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 4400g
broccoli
- 40g
olie til stegning
- 20g
salt
- 8g
friskkværnet peber
- 20g
hvidløg, finthakket
Tahindressing - 520g
kogte hestebønner uden skal
- 160g
fermenteret appelsin
- 280g
tahin
- 160g
citronsaft
- 320g
kogende vand
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 366 kj | |
Protein | 6,74 g | 31 E% |
Kulhydrat | 3,09 g | 25 E% |
Fedt | 4,34 g | 44 E% |
* E% = Energiprocentfordeling