Indisk curry med flækærter og gule beder
Sådan gør du
Varm olien i en stor gryde ved middel varme, og tilsæt gulerødder, hvidløg og ingefær.
Rør rundt i et minut, tilsæt krydderierne og steg dem grundigt under omrøring, så krydderierne bliver varmet op og udnytter deres fulde potentiale i den færdige ret.
Skyl de røde linser, kom dem i gryden sammen med de gule beder og vandet.
Lad det simre under låg i 20 minutter, til linserne er møre og begynder at jævne retten.
Tilsæt de kogte flækærter og salt.
Kog op og smag til med salt, peber og eventuelt mere krydderi.
Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis retten virker for tyk.
Tilsæt porrer og bladselleri og kog op.
Server i dybe skåle med kold græsk yoghurt, masser af grønne krydderurter og kogte basmatiris.
Portionsstørrelse: 275 g curry + 80 g basmatiris
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 150g
olivenolie
- 1500g
gulerødder i tern 2x2 cm
- 100g
hvidløg, finthakket
- 150g
ingefær, frisk fintrevet
- 40g
karry, medium
- 10g
spidskommen, stødt
- 10g
kardemomme, stødt
- 10g
koriander, stødt
- 10g
kanel
- 5g
nelliker
- 7g
chiliflager (efter smag)
- 1000g
røde linser
- 6000ml
vand/grønsagsbouillon
- 2500g
gule beder i tern 2x2 cm
- 500g
kogte, gule flækærter
- 50g
salt
- 10g
friskkværnet peber
- 2000g
porrer
- 1500g
bladselleri
- 1250g
græsk yoghurt
- 4000g
kogte basmatiris
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 286 kj | |
Protein | 3,14 g | 18 E% |
Kulhydrat | 8,34 g | 53 E% |
Fedt | 2,25 g | 29 E% |
* E% = Energiprocentfordeling