Indisk curry med flækærter og gule beder

indisk curry i skål

Sådan gør du

Varm olien i en stor gryde ved middel varme, og tilsæt gulerødder, hvidløg og ingefær.

Rør rundt i et minut, tilsæt krydderierne og steg dem grundigt under omrøring, så krydderierne bliver varmet op og udnytter deres fulde  potentiale i den færdige ret.

Skyl de røde linser, kom dem i gryden sammen med de gule beder og vandet.

Lad det simre under låg i 20 minutter, til linserne er møre og begynder at jævne retten.

Tilsæt de kogte flækærter og salt.

Kog op og smag til med salt, peber og eventuelt mere krydderi.

Tilsæt eventuelt lidt vand, hvis retten virker for tyk.

Tilsæt porrer og bladselleri og kog op.

Server i dybe skåle med kold græsk yoghurt, masser af grønne krydderurter og kogte basmatiris.

Portionsstørrelse: 275 g curry + 80 g basmatiris

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 150g

    olivenolie

  • 1500g

    gulerødder i tern 2x2 cm

  • 100g

    hvidløg, finthakket

  • 150g

    ingefær, frisk fintrevet

  • 40g

    karry, medium

  • 10g

    spidskommen, stødt

  • 10g

    kardemomme, stødt

  • 10g

    koriander, stødt

  • 10g

    kanel

  • 5g

    nelliker

  • 7g

    chiliflager (efter smag)

  • 1000g

    røde linser

  • 6000ml

    vand/grønsagsbouillon

  • 2500g

    gule beder i tern 2x2 cm

  • 500g

    kogte, gule flækærter

  • 50g

    salt

  • 10g

    friskkværnet peber

  • 2000g

    porrer

  • 1500g

    bladselleri

  • 1250g

    græsk yoghurt

  • 4000g

    kogte basmatiris

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 286 kj
Protein 3,14 g 18 E%
Kulhydrat 8,34 g 53 E%
Fedt 2,25 g 29 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med