Hjemmebagt tærte med græskar og græskarkerner

Græskartærte

Sådan gør du

Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej, og lad dejen hvile et par timer på køl eller gerne natten over.

Udrul dejen til 2,5 mm tykkelse og læg den i tærteformen – denne dej kræver ikke, at du smører formen forinden.

Tænd ovnen på 180 grader.

Steg hokkaidogræskar, hvidløg og ingefær i olie på en pande, til græskarret bliver lidt mørt.

Tilsæt herefter muskatnød, hytteost, salt og peber.

Hæld fyldet oven på tærtedejen, og derefter æggemassen og drys til sidst med græskarkerner.

Bag tærten ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.

Hvis toppen af tærten bliver for mørk undervejs, så dæk tærten med sølvpapir.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    Tærtedej
  • 100g

    smør

  • 125g

    hvedemel

  • 100g

    flødeost

  • lidt salt

  • Tærtefyld
  • 275g

    hokkaidogræskar i tern

  • 2g

    hvidløg, presset

  • 2g

    ingefær, friskrevet

  • 10g

    rapsolie

  • 80g

    hytteost

  • 2g

    muskatnød, stødt

  • 100g

    æg

  • 200g

    fløde

  • 5g

    græskarkerner

  • salt og peber

Passer godt sammen med