Hjemmebagt tærte med græskar og græskarkerner
Sådan gør du
Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej, og lad dejen hvile et par timer på køl eller gerne natten over.
Udrul dejen til 2,5 mm tykkelse og læg den i tærteformen – denne dej kræver ikke, at du smører formen forinden.
Tænd ovnen på 180 grader.
Steg hokkaidogræskar, hvidløg og ingefær i olie på en pande, til græskarret bliver lidt mørt.
Tilsæt herefter muskatnød, hytteost, salt og peber.
Hæld fyldet oven på tærtedejen, og derefter æggemassen og drys til sidst med græskarkerner.
Bag tærten ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
Hvis toppen af tærten bliver for mørk undervejs, så dæk tærten med sølvpapir.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- Tærtedej
- 100g
smør
- 125g
hvedemel
- 100g
flødeost
lidt salt
Tærtefyld- 275g
hokkaidogræskar i tern
- 2g
hvidløg, presset
- 2g
ingefær, friskrevet
- 10g
rapsolie
- 80g
hytteost
- 2g
muskatnød, stødt
- 100g
æg
- 200g
fløde
- 5g
græskarkerner
salt og peber