Brioche / potato rolls

Billede af brioche-boller på en rist

Sådan gør du

Bland vand, æg, fløde og gær i en rørekedel.

Under omrøring tilsæt manitobamel.

Tilsæt sukker, salt og kartoffelmos.

Rør 2 minutter ved lav hastighed.

Tilsæt smør i mindre klumper, mens dejen ælter ved lav hastighed.

Kør til sidst dejen ved høj hastighed i ca. 10 minutter til den slippe skålen.

Lad dejen hæve ca. 30 minutter til dobbelt størrelse

Rul brede, flade boller af 75g og stil på smurt bageplade eller bagepapir.

Lad hæve ca. 20 minutter.

Pensl eller spray bollerne med smørelsen af æggeblommer og vand.

Bag bollerne 8 minutter ved 200 grader.

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

    10 portioner = 20 stk.
  • 60g

    vand

  • 60g

    hele æg

  • 150g

    fløde

  • 20g

    gær

  • 450g

    Manitobamel

  • 20g

    sukker

  • 11g

    salt

  • 120g

    kartoffelmos-rest

  • 60g

    smør

  • Smørelse
  • 10g

    æggeblomme

  • 2g

    vand

Passer til:

Selleribøf.

Egnet til forår

FORÅR

Egnet til sommer

SOMMER

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Egnet til kantiner

KANTINE

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1367 kj
Protein 5,913 g 7 E%
Kulhydrat 35,46 g 44 E%
Fedt 17,55 g 47 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori