Brioche / potato rolls
Sådan gør du
Bland vand, æg, fløde og gær i en rørekedel.
Under omrøring tilsæt manitobamel.
Tilsæt sukker, salt og kartoffelmos.
Rør 2 minutter ved lav hastighed.
Tilsæt smør i mindre klumper, mens dejen ælter ved lav hastighed.
Kør til sidst dejen ved høj hastighed i ca. 10 minutter til den slippe skålen.
Lad dejen hæve ca. 30 minutter til dobbelt størrelse
Rul brede, flade boller af 75g og stil på smurt bageplade eller bagepapir.
Lad hæve ca. 20 minutter.
Pensl eller spray bollerne med smørelsen af æggeblommer og vand.
Bag bollerne 8 minutter ved 200 grader.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 10 portioner = 20 stk.
- 60g
vand
- 60g
hele æg
- 150g
fløde
- 20g
gær
- 450g
Manitobamel
- 20g
sukker
- 11g
salt
- 120g
kartoffelmos-rest
- 60g
smør
Smørelse - 10g
æggeblomme
- 2g
vand
Passer til:
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1367 kj | |
Protein | 5,913 g | 7 E% |
Kulhydrat | 35,46 g | 44 E% |
Fedt | 17,55 g | 47 E% |
* E% = Energiprocentfordeling