Karamelliserede gulerødder med citronsyltede ingridærter, ny spinat og kørvel

Karamelliserede gulerødder

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Bland kogte ingridærter, olivenolie, saltede citroner, ristet hel spidskommen, og blend med stavblender eller foodprosessor til grov, cremet konsistens.

Tilpas konsistensen med kogelagen.

Smag til med salt og peber.

Steg gulerødderne møre og brune på panden med lidt olie.  De skal være karamelliseret på alle sider.

Krydr gulerødderne med sumak, citron, salt og peber.

Smør flækærtepureen i bunden af et fad.

Vend spinaten med en smule olie, salt og peber, og anret på ærtepureen.

Halver gulerødderne på langs og fordel ovenpå spinaten.

Drys med hakket kørvel, (evt smuldret feta) og et drys sumak

Portionsstørrelse:  90 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 1000g

    ingridærter, kogte og hele

  • 80g

    olivenolie eller rapsolie

  • 80g

    saltede, grofthakkede citroner

  • 15g

    spidskommen, ristet hel

  • 100g

    kogelage fra ærterne

  • 2500g

    gulerødder med skræl

  • 80g

    olivenolie til gulerødder

  • 10g

    sumak

  • 30g

    frisk citronsaft eller lage fra saltede citroner

  • 10g

    salt ( eller mindre hvis lage fra saltede citroner)

  • 5g

    friskkværnet peber

  • 1000g

    ny spinat

  • 50g

    frisk kørvel eller valgfri urter

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 360 kj
Protein 2,94 g 14 E%
Kulhydrat 7,22 g 44 E%
Fedt 4,08 g 42 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med