Bagt rødbede med solbær, belugalinser og rygeostecreme

rødbeder

Sådan gør du

  1. Bland rødbedetern med halvdelen af solbærrene, olivenolie, salt, peber og revet muskat, og bag i ovnen dækket med bagepapir ca. 30-minutter, så de har en anelse bid.
  2. Afkøl rødbederne let.
  3. Tilsmag rødbederne med salt, peber og evt. lidt honning.
  4. Tilsæt linser, hakket persille og de sidste solbær, så der kommer frisk syrlighed, og vend forsigtigt salaten sammen.

Rygeostecreme

  1. Kør rygeost på foodprocessor, til cremen er fin og ensartet.
  2. Tilsæt mayonnaise, hvidløg og salt, og blend hurtigt sammen.
  3. Tilsmag med evt mere hvidløg.
  4. Anret rødbedesalaten på fade og top op med små skefulde rygeost.
  5. Server ved rumtemperatur

Farverne skal matche

Brug bær friske eller fra frost til at smagsgive de søde rodfrugter.

Stikkelsbær og pastinak eller gulerødder og havtorn. Vælg bær, der passer i farve til grøntsagen, så der ikke bliver farveforvirring. Brug bærrene ved navngivning af retterne på menuen.

Udskriv opskrift

Salat

2 kg skrællet rødbede i 2x2 cm tern
1 kg solbær fra frost
180 g olivenolie
6 g revet muskatnød
8 g salt
3 g peber, friskkværnet
40 g honning
800 g kogte belugalinser
40 g bredbladet persille, hakket

Rygeostecreme

900 g rygeost uden kommen
120 g mayonnaise
20 g blendet, bagt hvidløg
4 g salt
2 g peber, friskkværnet

Portionsstørrelse: 100 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 577 kj
Protein 4,69 g 14 E%
Kulhydrat 10,1 g 33 E%
Fedt 8,02 g 51 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.