Bagt rødbede med solbær, belugalinser og rygeostecreme

Sådan gør du
- Bland rødbedetern med halvdelen af solbærrene, olivenolie, salt, peber og revet muskat, og bag i ovnen dækket med bagepapir ca. 30-minutter, så de har en anelse bid.
- Afkøl rødbederne let.
- Tilsmag rødbederne med salt, peber og evt. lidt honning.
- Tilsæt linser, hakket persille og de sidste solbær, så der kommer frisk syrlighed, og vend forsigtigt salaten sammen.
Rygeostecreme
- Kør rygeost på foodprocessor, til cremen er fin og ensartet.
- Tilsæt mayonnaise, hvidløg og salt, og blend hurtigt sammen.
- Tilsmag med evt mere hvidløg.
- Anret rødbedesalaten på fade og top op med små skefulde rygeost.
- Server ved rumtemperatur
Salat
2 kg skrællet rødbede i 2x2 cm tern
1 kg solbær fra frost
180 g olivenolie
6 g revet muskatnød
8 g salt
3 g peber, friskkværnet
40 g honning
800 g kogte belugalinser
40 g bredbladet persille, hakket
Rygeostecreme
900 g rygeost uden kommen
120 g mayonnaise
20 g blendet, bagt hvidløg
4 g salt
2 g peber, friskkværnet
Portionsstørrelse: 100 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 577 kj | |
Protein | 4,69 g | 14 E% |
Kulhydrat | 10,1 g | 33 E% |
Fedt | 8,02 g | 51 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.