Bagt rødbede med solbær, belugalinser og rygeostecreme

Sådan gør du

Bland rødbedetern med halvdelen af solbærrene, olivenolie, salt, peber og revet muskat, og bag i ovnen dækket med bagepapir ca. 30-minutter, så de har en anelse bid.

Afkøl rødbederne let.

Tilsmag rødbederne med salt, peber og evt. lidt honning.

Tilsæt linser, hakket persille og de sidste solbær, så der kommer frisk syrlighed, og vend forsigtigt salaten sammen.

Rygeostecreme

Kør rygeost på foodprocessor, til cremen er fin og ensartet.

Tilsæt mayonnaise, hvidløg og salt, og blend hurtigt sammen.

Tilsmag med evt mere hvidløg.

Anret rødbedesalaten på fade og top op med små skefulde rygeost.

Server ved rumtemperatur

Portionsstørrelse: 100 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 2000g

    skrællet rødbede i 2x2 cm tern

  • 1000g

    solbær fra frost

  • 180g

    olivenolie

  • 6g

    revet muskatnød

  • 8g

    salt

  • 3g

    peber, friskkværnet

  • 40g

    honning

  • 800g

    kogte belugalinser

  • 40g

    bredbladet persille, hakket

  • Rygeostecreme
  • 900g

    rygeost uden kommen

  • 120g

    mayonnaise

  • 20g

    blendet, bagt hvidløg

  • 4g

    salt

  • 2g

    peber, friskkværnet

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 577 kj
Protein 4,69 g 14 E%
Kulhydrat 10,1 g 33 E%
Fedt 8,02 g 51 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med