Bagt rødbede med solbær, belugalinser og rygeostecreme
Sådan gør du
Bland rødbedetern med halvdelen af solbærrene, olivenolie, salt, peber og revet muskat, og bag i ovnen dækket med bagepapir ca. 30-minutter, så de har en anelse bid.
Afkøl rødbederne let.
Tilsmag rødbederne med salt, peber og evt. lidt honning.
Tilsæt linser, hakket persille og de sidste solbær, så der kommer frisk syrlighed, og vend forsigtigt salaten sammen.
Rygeostecreme
Kør rygeost på foodprocessor, til cremen er fin og ensartet.
Tilsæt mayonnaise, hvidløg og salt, og blend hurtigt sammen.
Tilsmag med evt mere hvidløg.
Anret rødbedesalaten på fade og top op med små skefulde rygeost.
Server ved rumtemperatur
Portionsstørrelse: 100 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 2000g
skrællet rødbede i 2x2 cm tern
- 1000g
solbær fra frost
- 180g
olivenolie
- 6g
revet muskatnød
- 8g
salt
- 3g
peber, friskkværnet
- 40g
honning
- 800g
kogte belugalinser
- 40g
bredbladet persille, hakket
Rygeostecreme - 900g
rygeost uden kommen
- 120g
mayonnaise
- 20g
blendet, bagt hvidløg
- 4g
salt
- 2g
peber, friskkværnet
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 577 kj | |
Protein | 4,69 g | 14 E% |
Kulhydrat | 10,1 g | 33 E% |
Fedt | 8,02 g | 51 E% |
* E% = Energiprocentfordeling