ØKO-Mestre: Få inspiration til økologi af ildsjæle i hele værdikæden

Hvordan arbejder nogle af landets pionerer med økologi og bæredygtighed? Hvordan kan indkøbsaftaler, brug af kunstig intelligens og kompetenceudvikling i køkkenerne understøtte økologien og udvikling af bæredygtige måltider?

Det giver dette ØkoMester-forløb, der består af konkrete cases og vidensoplæg, dig et indblik i.

ØkoMester er velegnet til dig, der allerede arbejder med økologi og dig, der gerne vil i gang med økologien. Uanset om du er madhåndværker, indkøbsjurist, grossist, kontraktansvarlig, køkkenleder, CSR-ansvarlig eller alt derimellem, vil materialet kunne bruges som kompetenceudvikling, inspiration og et værktøj der understøtter den bæredygtige udvikling.

Bliv klogere på:

  • Indkøbsaftalernes kraft
  • Økologi som pejlemærke for bæredygtighed
  • Praktiske tiltag i køkken og kantiner
  • Hvordan man kan gøre indkøbsdata praktisk og håndgribeligt
  • Kunstig intelligens – do’s and dont’s.

Du kan plukke i oplæggende eller se dem alle fra en ende af.

Madfagligt Køkkentræf

Oplæggene er optaget på Madfagligt Køkkentræf, der fandt sted d. 3. september 2024. Madfagligt Køkkentræf satte fokus på at fremme bæredygtighed og økologi i storkøkkener gennem samarbejde, vidensdeling og konkrete løsninger. På tværs af oplæggene stod det klart, at fremtidens fødevareproduktion og køkkendrift kræver en holistisk tilgang, hvor både indkøb, forbrug og produktion tænkes sammen med hensyn til klima og miljø. Centrale temaer var at styrke samarbejdet på tværs af værdikæden, herunder mellem producenter, grossister og køkkener, samt at fremme brugen af økologiske og lokale råvarer. Ved at fokusere på reduceret madspild, øget brug af plantebaserede produkter og smartere indkøb, kan både offentlige og private køkkener blive drivkraften i en mere bæredygtig fremtid.

Bag Øko-Mester og Madfagligt Køkkentræf står Landbrug & Fødevarer med støtte fra Fonden for økologisk landbrug.