Konservering af fisk og deres anvendelse
Konserveringsmetode | Produkteksempler | Anvendelse |
---|---|---|
Salt og sukker | Sild til konserveres, gravad fisk, matjessild, kaviar. | Smørrebrød, pynt og som smagsgiver til kød og salater. |
Tørring | Saltfisk, tørfisk, bakskuld, krydret asiatisk fisk, fede fisk. | Opblødes og blandes med anden fiskefars eller grøntsager. |
Røgning | Kold- eller varmrøget laks, ørred og hellefisk, sild, makrel, rogn, ål, muslinger, østers. | Som hele stykker på smørrebrød og i salater og mousser. |
Marinering | Sild, kryddersild, ceviche (syre tilberedning), ansjoser. | Fiskesalater og dressinger. |
Konservering | Makrel, torskerogn, indmad | En klassiker i madpakken.
Ønsker du en større smagsoplevelse, så pocher torskerognen selv og lav din egen makrel i tomat. |
Swipe for at se hele tabellen