Hvid kålsalat med pærer, enebær og estragon
Sådan gør du
Halver kål, og skær i 2 mm tynde strimler.
Ælt kålen med lidt salt, så fibrene knækker, og kålen bliver blød og stadig sprød.
Skær pærer i tynde både.
Bland spidskål og pære, og tilsæt knust enebær.
Dræn og tør kapers, og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie.
Dressing
Bland hakket persille, estragon, olie, citronsaft og peber i en skål, og hæld over salaten og bland godt.
Linsebrud
Dræn linserne grundigt, og bland med florsukker og cayennepeber.
Fordel linserne på bageplader i tyndt lag (brug gerne silikonemåtter), og bag i ovnen 160 grader 20-25 minutter, til sukker er smeltet, og linserne er karamelliseret.
Anret salaten på store fade og drys med sprøde kapers og sprøde linsebrud over salaten.
Portionsstørrelse: 100 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 3500g
hvidkål
- 12g
salt
- 1500g
pærer
- 12g
enebær, knuste
- 180g
kapers
- 60g
neutral olie (kun til fritering)
Dressing - 80g
persille, finthakket
- 80g
estragon, finthakket
- 120g
olivenolie
- 65g
citronsaft
- 6g
peber, friskkværnet
Linsebrud - 330g
anicialinser, udblødt
- 50g
florsukker
- 4g
cayennepeber
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 280 kj | |
Protein | 1,63 g | 10 E% |
Kulhydrat | 8,08 g | 56 E% |
Fedt | 2,6 g | 34 E% |
* E% = Energiprocentfordeling