Hvid kålsalat med pærer, enebær og estragon

Sådan gør du

Halver kål, og skær i 2 mm tynde strimler.

Ælt kålen med lidt salt, så fibrene knækker, og kålen bliver blød og stadig sprød.

Skær pærer i tynde både.

Bland spidskål og pære, og tilsæt knust enebær.

Dræn og tør kapers, og rist dem gyldne og sprøde på en pande med olie.

Dressing
Bland hakket persille, estragon, olie, citronsaft og peber i en skål, og hæld over salaten og bland godt.

Linsebrud
Dræn linserne grundigt, og bland med florsukker og cayennepeber.

Fordel linserne på bageplader i tyndt lag (brug gerne silikonemåtter), og bag i ovnen 160 grader 20-25 minutter, til sukker er smeltet, og linserne er karamelliseret.

Anret salaten på store fade og drys med sprøde kapers og sprøde linsebrud over salaten.

Portionsstørrelse: 100 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 3500g

    hvidkål

  • 12g

    salt

  • 1500g

    pærer

  • 12g

    enebær, knuste

  • 180g

    kapers

  • 60g

    neutral olie (kun til fritering)

  • Dressing
  • 80g

    persille, finthakket

  • 80g

    estragon, finthakket

  • 120g

    olivenolie

  • 65g

    citronsaft

  • 6g

    peber, friskkværnet

  • Linsebrud
  • 330g

    anicialinser, udblødt

  • 50g

    florsukker

  • 4g

    cayennepeber

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 280 kj
Protein 1,63 g 10 E%
Kulhydrat 8,08 g 56 E%
Fedt 2,6 g 34 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med