Boghvede-rug crackers
Sådan gør du
Bland sesam, chiafrø, hampefrø, græskarkerner i en skål, og overhæld med vand.
Lad det trække ca. 30 minutter.
Tilsæt olie, boghvede, rugmel, rismel, soya, bagepulver og salt.
Rør det hele grundigt til en fast, smørbar masse.
Udrul ca. 225 g dej i et meget tyndt lag mellem 2 stykker bagepapir på en bageplade.
Fjern det øverste bagepapir, og drys evt. med lidt mere salt og krydderurter, der passer til din ret.
Sæt bagepladen i en ovn ved 170º, og bag i ca. 20 minutter, til chipsene er helt sprøde.
Knæk dem i passende stykker, og server som snack eller tilbehør til suppe.
Portionsstørrelse: 25 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 60g
sort sesam
- 60g
lys sesam
- 35g
chiafrø
- 60g
hampefrø
- 100g
græskarkerner
- 1300g
vand
- 50g
neutral olie
- 150g
boghvedegryn
- 300g
rugmel
- 350g
groft rismel
- 100g
soya
- 5g
bagepulver
- 5g
salt
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1887 kj | |
Protein | 14,1 g | 13 E% |
Kulhydrat | 45,8 g | 45 E% |
Fedt | 21,9 g | 43 E% |
* E% = Energiprocentfordeling