Bagt græskarsuppe med tomat og gratinerede kartoffeltern
Sådan gør du
Kom græskar, løg, hvidløg, timian, chili og ingefær i en smurt bradepande (eller på bagepapir).
Bland med salt, peber og olivenolie.
Bag grøntsagerne i 20-30 min. ved 200 grader, til de er let brunet og møre.
Kom alle grøntsagerne i en gryde.
Tilsæt dåsetomater og bælgfrugtkogevand, og kog suppen i ca 5 minutter.
Blend til suppen er glat.
Tilsæt fløde og basilikum.
Smag til.
Gratinerede kartoffeltern
Kom kartoflerne på en plade med bagepapir.
Drys med olie, salt, peber og paprika.
Drys med ost, og bag ved 180 grader i 5 min., til osten er gylden.
Server suppen med ostegratinerede kartoffeltern.
Portionsstørrelse: 245 g
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 3000g
græskar, fx hokkaido i grove tern
- 1500g
løg i halve
- 100g
hvidløg i skiver
- 50g
frisk timian
- 50g
frisk rød chili
- 100g
frisk ingefær
- 20g
salt
- 10g
friskkværnet peber
- 50g
olivenolie
- 2500g
dåsetomater
- 3500g
kogevand fra bælgfrugter
eller grøntbouillon
- 350g
piskefløde
Gratinerede kartoffeltern - 50g
frisk basilikum
- 1500g
kogte kartofler i tern 1x1 cm
- 25g
olivenolie
- 5g
salt
- 5g
friskkværnet peber
- 20g
paprika, stærk
- 150g
revet, lagret ost
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 195 kj | |
Protein | 1,26 g | 11 E% |
Kulhydrat | 5,12 g | 48 E% |
Fedt | 2,15 g | 41 E% |
* E% = Energiprocentfordeling