Hvorfor grønne retter i store gryder?
Grønne retter i store gryder udspringer af en ambition om at lave lave mad, der støtter op om FNs verdensmål (se illustration nederst).
FNs 17 verdensmål er sat i verden for at løse verdens største udfordringer såsom fattigdom og klimaforandringer. For at nå verdensmålene er vi alle nødt til at hjælpe til og skabe de nødvendige forandringer i vores hverdag.
Verdensmålsarbejde i køkkenet
Et af verdensmålene er særligt relevant for alle os, der arbejder med mad. Det er verdensmål nr. 12: Ansvarligt forbrug og produktion.
Et vigtigt og nødvendigt skridt for at nå dette mål er at reducere brugen af animalske produkter i vores køkkener. Produktionen af disse produkter belaster nemlig klimaet langt mere end produktionen af vegetabilske produkter.
Med opskrifterne her på metodikogsmag.dk vil vi gerne gøre det muligt for storkøkkener over hele landet at tilbyde flere grønne retter til dem, de laver mad til. Her på siden finder du over 200 opskrifter på alt fra brød, smørrebrød, supper, salter, fastfood, farretter, gryderetter og desserter målrettet mange forskellige målgrupper.
Læs Dansk Vegetarisk Forenings pjece om, hvordan du kommer i gang i dit køkken med den grønne mad.