Bagningens delelementer
At bage brød indeholder mange enkeltdele, som hver især skal have opmærksomhed: Afvejning, følge af opskriften, æltetid, hævetid/modning, opslåning, bagning med og uden damp, åbent og lukket spjæld, opbevaring. De fleste af os kan lave få brød af gangen, som bliver rimelige fra gang til gang. Det bliver først rigtigt svært og kræver mere disciplin, når vi skal til at lave mange brød, som hver gang skal være ”lige i skabet”. For at lave mange gode brød – hver gang – er en god hovedregel at huske, at det er gennem styring af dejens modning, man som bager for alvor skiller sig ud.
At bage brød indeholder mange enkeltdele, som hver især skal have opmærksomhed: Afvejning, følge af opskriften, æltetid, hævetid/modning, opslåning, bagning med og uden damp, åbent og lukket spjæld, opbevaring. De fleste af os kan lave få brød af gangen, som bliver rimelige fra gang til gang. Det bliver først rigtigt svært og kræver mere disciplin, når vi skal til at lave mange brød, som hver gang skal være ”lige i skabet”. For at lave mange gode brød – hver gang – er en god hovedregel at huske, at det er gennem styring af dejens modning, man som bager for alvor skiller sig ud.
At bage brød indeholder mange enkeltdele, som hver især skal have opmærksomhed: Afvejning, følge af opskriften, æltetid, hævetid/modning, opslåning, bagning med og uden damp, åbent og lukket spjæld, opbevaring. De fleste af os kan lave få brød af gangen, som bliver rimelige fra gang til gang. Det bliver først rigtigt svært og kræver mere disciplin, når vi skal til at lave mange brød, som hver gang skal være ”lige i skabet”. For at lave mange gode brød – hver gang – er en god hovedregel at huske, at det er gennem styring af dejens modning, man som bager for alvor skiller sig ud.
Til et godt brød skal der ”kun” bruges:
Ingredienser | Æltning | Modning | Ovn/damp bagning | Opbevaring |
---|---|---|---|---|
Vand, (væske) hævemiddel, mel og salt |
Trug/æltekar Røremaskine/ hænderne |
Viden om fysiske og kemiske forhold |
bent/lukket spjæld | Viden om fysiske- og kemiske forhold |