Selleribøfburger med brioche og cole slaw

Selleribøf serveret som burger i brioche og med cole slaw

Sådan gør du

  1. Riv knoldselleri i fine strimler på grøntsnitter. DET MÅ IKKE RIVES DAGEN FØR.
  2. Bland selleri, hvidløg, ost, persille, rasp, æg, salt og peber, og rør det grundigt sammen på røremaskinen med en spade et minuts tid til en fars.
  3. Lad farsen hvile ca. 30 minutter.
  4. Varm en stor stegepande op med olie.
  5. Form runde, flade bøffer af farsen. 80g per stk.
  6. Vend dem i rasp, og steg dem gyldne og super sprøde i olien. Det tager ca. 10 minutter.

Saml brioche med:

15 g chilimayo på overbolle og 15 g på underbolle.

  • Anret 50 g coleslaw på underbollen.
  • Læg herpå en selleribøf.
  • Top op med syltede rødløg 15 g
  • Læg overbollen øverst og læg i en burgerlomme.

Se opskrift på Brioche

Se opskrift på chilimayonnaise

Se opskrift på coleslaw

Udskriv opskrift

Plantebøf

800 g knoldselleri
5 g hvidløg, fintrevet
100 g lagret, fast ost, fintrevet
75 g bredbladet persille, finthakket
100 g rasp
150 g æg
6 g salt
2 g friskkværnet peber
rasp til panering
olie til stegning

Passer til:

Brioche med selleribøf, coleslaw, chilimayo og syltede løg

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 565 kj
Protein 5,528 g 17 E%
Kulhydrat 7,665 g 23 E%
Fedt 8,595 g 56 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.