Bælgfrugtskolen
Viden og vejledning om bælgfrugter til madprofessionelle
Bælgfrugtskolen er udarbejdet af Culinary Institute By Vejle Erhverv som en del af et projekt med Odense kommune støttet af Plantefonden.
Velkommen
Bælgfrugtskolen er en hjælp til jer, der gerne vil have flere bælgfrugter ind i jeres mad. Skolen består primært af videoer opdelt i seks emner. Det gør det nemt at finde det indhold, der er relevant for netop jeres køkken.
I opskriftsvideoerne kan I se konkrette teknikker og brug af bælgfrugter i køkkenet.
I vidensvideoerne får I indsigt i de ernæringsmæssige fordele ved brug af bælgfrugter i maden til børn, voksne og ældre samt et historisk indblik i bælgfrugternes rolle i Danmark fra 1600-tallet og frem til i dag .
God fornøjelse på bælgfrugtrejsen!
Læs evt vores vejledning til, hvordan I kan bruge Bælgfrugtskolen i jeres køkken
Plakater til jeres køkken og spiseområde
For at gøre det nemt at sprede budskabet om brugen af bælgfrugter i jeres køkken, har vi lavet tre plakater, som I kan printe og hænge op. Plakaterne hjælper jer med at:
- Vise, at I bruger bælgfrugter i jeres måltider.
- Fortælle de spisende, hvorfor bælgfrugter er interessante i måltider.
- Skabe dialog omkring jeres valg af bælgfrugter i køkkenet.
Brug dem som et simpelt værktøj til at skabe nysgerrighed og formidle budskabet – både over for børn, voksne og ældre.
Klik, print og hæng op i jeres køkken eller spiseområde i daginstitutioner, kantiner eller plejehjem:

Mød holdet bag Bælgfrugtskolen
Bælgfrugtskolen er udviklet i samarbejde med en række fagpersoner med stærke kompetencer inden for didaktik, gastronomi, ernæring og madhistorie. De har hver især stor indsigt i madprofessionelles arbejde og en fælles passion for at skabe velsmagende, nærende og bælgfrugtrige måltider i køkkener, hvor der laves mad til mange.
