Selleribøfburger med brioche og cole slaw
Sådan gør du
Riv knoldselleri i fine strimler på grøntsnitter. DET MÅ IKKE RIVES DAGEN FØR.
Bland selleri, hvidløg, ost, persille, rasp, æg, salt og peber, og rør det grundigt sammen på røremaskinen med en spade et minuts tid til en fars.
Lad farsen hvile ca. 30 minutter.
Varm en stor stegepande op med olie.
Form runde, flade bøffer af farsen. 80g per stk.
Vend dem i rasp, og steg dem gyldne og super sprøde i olien. Det tager ca. 10 minutter.
Saml brioche med:
15g chilimayo på overbolle og 15g på underbolle.
Anret 50g coleslaw på underbollen.
Læg herpå en selleribøf.
Top op med syltede rødløg 15g
Læg overbollen øverst og læg i en burgerlomme.
Ingredienser til10portionerpotionportioner:
- 800g
knoldselleri
- 5g
hvidløg, fintrevet
- 100g
lagret, fast ost, fintrevet
- 75g
bredbladet persille, finthakket
- 100g
rasp
- 150g
æg
- 6g
salt
- 2g
friskkværnet peber
rasp til panering
olie til stegning
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 565 kj | |
Protein | 5,528 g | 17 E% |
Kulhydrat | 7,665 g | 23 E% |
Fedt | 8,595 g | 56 E% |
* E% = Energiprocentfordeling