Selleribøfburger med brioche og cole slaw

Selleribøf serveret som burger i brioche og med cole slaw

Sådan gør du

Riv knoldselleri i fine strimler på grøntsnitter. DET MÅ IKKE RIVES DAGEN FØR.

Bland selleri, hvidløg, ost, persille, rasp, æg, salt og peber, og rør det grundigt sammen på røremaskinen med en spade et minuts tid til en fars.

Lad farsen hvile ca. 30 minutter.

Varm en stor stegepande op med olie.

Form runde, flade bøffer af farsen. 80g per stk.

Vend dem i rasp, og steg dem gyldne og super sprøde i olien. Det tager ca. 10 minutter.

Saml brioche med:

15g chilimayo på overbolle og 15g på underbolle.

Anret 50g coleslaw på underbollen.

Læg herpå en selleribøf.

Top op med syltede rødløg 15g

Læg overbollen øverst og læg i en burgerlomme.

Se opskrift på Brioche

Se opskrift på chilimayonnaise

Se opskrift på coleslaw

Ingredienser til10portionerpotionportioner:

  • 800g

    knoldselleri

  • 5g

    hvidløg, fintrevet

  • 100g

    lagret, fast ost, fintrevet

  • 75g

    bredbladet persille, finthakket

  • 100g

    rasp

  • 150g

    æg

  • 6g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

  • rasp til panering

  • olie til stegning

Passer til:

Brioche med selleribøf, coleslaw, chilimayo og syltede løg

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 565 kj
Protein 5,528 g 17 E%
Kulhydrat 7,665 g 23 E%
Fedt 8,595 g 56 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori