Vintertærte med grønkål, løg og salatost

Sådan gør du
- Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her. Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
- Rul dejen tyndt ud (2,5 mm) og kom i små engangsforme 17 cm diam.
- (Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)
- Skyl og rib grønkålen og snit den fint. Skær løgene i både.
- Opvarm en tykbundet gryde eller kipsteger med olivenolie, og rist løgene, til de er let brunede og møre.
- Tilsæt grønkål, hvidløg, estragon, salt og peber, og sauter det hele et par minutter, til kålen er mør.
- Bland quinoaen i grønsagerne.
- Bland ingredienser til æggemasse.
- Fordel grønsagerne i tærtebundene, og hæld æggeblandingen over.
- Drys med store stykker ost
- Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.
- Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk med en plade eller et stykke bagepapir.
VIGTIGT: Tjek, at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden, og bag evt. lidt længere.
Tærtedej
1 stk portion tærtedej med friskost
Fyld
400 g løg delt i både
10 g olie
200 g grønkål/savoykål i 1 cm strimler
10 g hvidløg
5 g estragon, friskhakket
200 g rød quinoa, kogt
150 g salatost
Æggemasse
250 g hele æg
500 g fløde
7 g salt
2 g friskkværnet peber
Til kantine?
Brug hverdagstærtebund - og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 696 kj | |
Protein | 5,372 g | 13 E% |
Kulhydrat | 10,45 g | 26 E% |
Fedt | 11,1 g | 59 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.