Vintertærte med grønkål, løg og salatost

Sådan gør du

Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.

Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.

Rul dejen tyndt ud (2,5 mm) og kom i små engangsforme 17 cm diam.

(Bages tærten som en stor tærte, skal tærtebunden forbage 20 minutter/175 grader)

Skyl og rib grønkålen og snit den fint. Skær løgene i både.Grønkål

Opvarm en tykbundet gryde eller kipsteger med olivenolie, og rist løgene, til de er let brunede og møre.

Tilsæt grønkål, hvidløg, estragon, salt og peber, og sauter det hele et par minutter, til kålen er mør.

Bland quinoaen i grønsagerne.

Bland ingredienser til æggemasse.

Fordel grønsagerne i tærtebundene, og hæld æggeblandingen over.

Drys med store stykker ost

Bag 20 minutter ved 180 grader og derefter 10 minutter ved 160 grader.

Hvis tærten bliver for mørk undervejs, så dæk med en plade eller et stykke bagepapir.

VIGTIGT: Tjek at dejen er færdigbagt og lysebrun i bunden, og bag evt. lidt  længere.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 1stk

    portion tærtedej med friskost

  • Fyld
  • 400g

    læg delt i 10 både

  • 10g

    olie

  • 200g

    grønkål/savoykål i 1 cm strimler

  • 10g

    hvidløg

  • 5g

    estragon, friskhakket

  • 200g

    rød quinoa, kogt

  • 150g

    salatost

  • Æggemasse
  • 250g

    hele æg

  • 500g

    fløde

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 696 kj
Protein 5,372 g 13 E%
Kulhydrat 10,45 g 26 E%
Fedt 11,1 g 59 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori