Spicy Tikka Masala med gris og knoldselleri

Tikka Masala med mangosalat

Sådan gør du

  1. Blend hvidløg, ingefær, spidskommen og chili finthakket i en foodprocessor.
  2. Vend løg, knoldselleri, porre, gulerødder og hakket gris med chiliblandingen, og lad det marinere en times tid.
  3. Brun grønsager og kød grundigt i olie på kipsteger eller i stegegryden.
  4. Sørg for, at der bliver en god stegeskorpe, og at grønsagerne ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og får en rundere, mere fyldig smag til retten.
  5. Kom de brunede grønsager og kød i en stor gryde.
  6. Tilsæt tomater, karryblade, vand, salt og peber.
  7. Lad retten simre en times tid - gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky.
  8. Tilsæt yoghurt og kokosmælk, og giv retten et hurtigt opkog.
  9. Tilsæt de kogte ris.
  10. Smag til med salt og evt flere krydderier.

Serveringsforslag:

  1. Server evt. tikka masalen med ærtepandekager.
  2. Fyld pandekager med 175 g fyld pr person.
  3. Læg dem i et ildfast, smurt fad.
  4. Varm pandekagerne i ovnen, og server med lynkimchi og chutney.

Uendelige variationer

Tikka betyder bidder, og masala betyder krydderiblanding. Så Tikka masala er altså stykker af bælgfrugt, grønt eller kød, marineret i gode krydderier og vendt i cremet sovs.

Tikka masala er en ret, der kan fortolkes og tilpasses alle årstider, målgrupper og økonomiske rammer. Giv ekstra gas på krydringen ved at servere krydderolie eller spicy salsa til retten.

Udskriv opskrift

Ingredienser

65 g hvidløg, groft hakket
75 g ingefær, groft skåret
8 g spidskommen
3 g chilipulver
15 g garam masala
800 g løg i både 1 cm
850 g knoldselleri i tern 1x1 cm
500 g porre i skiver 1 cm
250 g gulerødder i skiver 1 cm
1.5 kg hakket grisekød 18%
25 g rapsolie
1.5 kg tomat, grofthakket
25 g karryblade
1 kg vand eller kogelage fra bælgfrugter
25 g salt
7 g friskkværnet peber
2.5 kg kogte brune ris
375 g yoghurt
250 g kokosmælk

Portionsstørrelse: 125 g fyld og 50 g brune ris

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 415 kj
Protein 4,51 g 19 E%
Kulhydrat 9,83 g 43 E%
Fedt 4,3 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.