Spicy Tikka Masala med gris og knoldselleri
Sådan gør du
Blend hvidløg, ingefær, spidskommen og chili finthakket i en foodprocessor.
Vend løg, knoldselleri, porre, gulerødder og hakket gris med chiliblandingen, og lad det marinere en times tid.
Brun grønsager og kød grundigt i olie på kipsteger eller i stegegryden.
Sørg for, at der bliver en god stegeskorpe, og at grønsagerne ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og får en rundere, mere fyldig smag til retten.
Kom de brunede grønsager og kød i en stor gryde.
Tilsæt tomater, karryblade, vand, salt og peber.
Lad retten simre en times tid – gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky.
Tilsæt yoghurt og kokosmælk, og giv retten et hurtigt opkog.
Tilsæt de kogte ris.
Smag til med salt og evt flere krydderier.
Fyld pandekager med 175 g fyld pr person.
Læg dem i et ildfast, smurt fad.
Varm pandekagerne i ovnen, og server med lynkimchi og chutney.
Portionsstørrelse: 125 g fyld og 50 g brune ris
Ingredienser til50portionerpotionportioner:
- 65g
hvidløg, groft hakket
- 75g
ingefær, groft skåret
- 8g
spidskommen
- 3g
chilipulver
- 15g
garam masala
- 800g
løg i både 1 cm
- 850g
knoldselleri i tern 1x1 cm
- 500g
porre i skiver 1 cm
- 250g
gulerødder i skiver 1 cm
- 1500g
hakket grisekød 18%
- 25g
rapsolie
- 1500g
tomat, grofthakket
- 25g
karryblade
- 1000g
vand eller kogelage fra bælgfrugter
- 25g
salt
- 7g
friskkværnet peber
- 2500g
kogte brune ris
- 375g
yoghurt
- 250g
kokosmælk
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 415 kj | |
Protein | 4,51 g | 19 E% |
Kulhydrat | 9,83 g | 43 E% |
Fedt | 4,3 g | 39 E% |
* E% = Energiprocentfordeling