Spicy Tikka Masala med gris og knoldselleri

Tikka Masala med mangosalat

Sådan gør du

Blend hvidløg, ingefær, spidskommen og chili finthakket i en foodprocessor.

Vend løg, knoldselleri, porre, gulerødder og hakket gris med chiliblandingen, og lad det marinere en times tid.

Brun grønsager og kød grundigt i olie på kipsteger eller i stegegryden.

Sørg for, at der bliver en god stegeskorpe, og at grønsagerne ikke kommer til at ”koge” på panden. Det er også her, at krydderierne bliver ristet godt igennem og får en rundere, mere fyldig smag til retten.

Kom de brunede grønsager og kød i en stor gryde.

Tilsæt tomater, karryblade, vand, salt og peber.

Lad retten simre en times tid – gerne uden låg, så sovsen bliver tyk og chunky.

Tilsæt yoghurt og kokosmælk, og giv retten et hurtigt opkog.

Tilsæt de kogte ris.

Smag til med salt og evt flere krydderier.

Fyld pandekager med 175 g fyld pr person.

Læg dem i et ildfast, smurt fad.

Varm pandekagerne i ovnen, og server med lynkimchi og chutney.

Portionsstørrelse: 125 g fyld og 50 g brune ris

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 65g

    hvidløg, groft hakket

  • 75g

    ingefær, groft skåret

  • 8g

    spidskommen

  • 3g

    chilipulver

  • 15g

    garam masala

  • 800g

    løg i både 1 cm

  • 850g

    knoldselleri i tern 1x1 cm

  • 500g

    porre i skiver 1 cm

  • 250g

    gulerødder i skiver 1 cm

  • 1500g

    hakket grisekød 18%

  • 25g

    rapsolie

  • 1500g

    tomat, grofthakket

  • 25g

    karryblade

  • 1000g

    vand eller kogelage fra bælgfrugter

  • 25g

    salt

  • 7g

    friskkværnet peber

  • 2500g

    kogte brune ris

  • 375g

    yoghurt

  • 250g

    kokosmælk

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 415 kj
Protein 4,51 g 19 E%
Kulhydrat 9,83 g 43 E%
Fedt 4,3 g 39 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med