Sommertærte med nye kartofler og grønne asparges

Sådan gør du
- Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.
- Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
- Steg kartofler, porrer og løg møre i olie på kipsteger.
- Tilsæt karry, salt og peber.
- Fyld ca. 70g fyld i hver tærte.
- Drys med friske grønne asparges 10g pr tærte.
- Top op 70g æggemasse.
- Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
Tærtebund
1 stk portion tærtedej med friskost
Fyld
500 g kartofler med skræl i tern 1,2x1,2 cm
200 g porre i skiver 1 cm
80 g løg, hakket
20 ml olie
5 g karry
3 g salt
1 g friskkværnet peber
100 g grønne asparges i tynde, skrå skiver
Æggemasse
250 g hele æg
500 g fløde
7 g salt
2 g friskkværnet peber
Til kantine?
Brug hverdagstærtebund - og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1094 kj | |
Protein | 4,115 g | 6 E% |
Kulhydrat | 14,55 g | 23 E% |
Fedt | 20,76 g | 70 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.