Sommertærte med nye kartofler og grønne asparges

Kartofler

Sådan gør du

  1. Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.
  2. Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
  3. Steg kartofler, porrer og løg møre i olie på kipsteger.
  4. Tilsæt karry, salt og peber.
  5. Fyld ca. 70g fyld i hver tærte.
  6. Drys med friske grønne asparges 10g pr tærte.
  7. Top op 70g æggemasse.
  8. Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
Udskriv opskrift

Tærtebund

1 stk portion tærtedej med friskost

Fyld

500 g kartofler med skræl i tern 1,2x1,2 cm
200 g porre i skiver 1 cm
80 g løg, hakket
20 ml olie
5 g karry
3 g salt
1 g friskkværnet peber
100 g grønne asparges i tynde, skrå skiver

Æggemasse

250 g hele æg
500 g fløde
7 g salt
2 g friskkværnet peber

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund - og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1094 kj
Protein 4,115 g 6 E%
Kulhydrat 14,55 g 23 E%
Fedt 20,76 g 70 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.