Portionstærter med knoldselleri og palmekål

tærtebunde

Sådan gør du

  1. Lav en tærtedej med firskost.
  2. Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
  3. Steg kålen mør i olie på kippen. Det tager nogle minutter.
  4. Tilsæt selleri, sennep, persille, salt og peber.
  5. Fyld ca. 80g fyld i hver tærte.
  6. Top op 70g æggemasse.
  7. Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
Udskriv opskrift

Ingredienser

1 stk portion tærtedej med friskost

Fyld

300 g palmekål i strimler 1cm
10 ml olie
600 g bagt knoldselleri i tern 1x1 cm
15 g grov sennep
4 g bredbladet persille, finthakket
3 g salt
1 g friskkværnet peber

Æggemasse

250 g hele æg
500 g fløde
7 g salt
2 g friskkværnet peber

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund - og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 611 kj
Protein 2,788 g 8 E%
Kulhydrat 2,02 g 6 E%
Fedt 14,02 g 85 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.