Portionstærter med knoldselleri og palmekål
Sådan gør du
Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.
Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
Steg kålen mør i olie på kippen. Det tager nogle minutter.
Tilsæt selleri, sennep, persille, salt og peber.
Fyld ca. 80g fyld i hver tærte.
Top op 70g æggemasse.
Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1stk
portion tærtedej med friskost
Fyld - 300g
palmekål i strimler 1cm
- 10ml
olie
- 600g
bagt knoldselleri i tern 1x1 cm
- 15g
grov sennep
- 4g
bredbladet persille, finthakket
- 3g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Æggemasse - 250g
hele æg
- 500g
fløde
- 7g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Til kantine?
Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 611 kj | |
Protein | 2,788 g | 8 E% |
Kulhydrat | 2,02 g | 6 E% |
Fedt | 14,02 g | 85 E% |
* E% = Energiprocentfordeling