Portionstærter med knoldselleri og palmekål

Sådan gør du

Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.

Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.

Steg kålen mør i olie på kippen. Det tager nogle minutter.

Tilsæt selleri, sennep, persille, salt og peber.

Fyld ca. 80g fyld i hver tærte.

Top op 70g æggemasse.

Bag ved 180 grader i 20 minutter og derefter 160 grader i 10 minutter.

Ingredients for10portionsportionportions:

  • 1stk

    portion tærtedej med friskost

  • Fyld
  • 300g

    palmekål i strimler 1cm

  • 10ml

    olie

  • 600g

    bagt knoldselleri i tern 1x1 cm

  • 15g

    grov sennep

  • 4g

    bredbladet persille, finthakket

  • 3g

    salt

  • 1g

    friskkværnet peber

  • Æggemasse
  • 250g

    hele æg

  • 500g

    fløde

  • 7g

    salt

  • 2g

    friskkværnet peber

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Egnet til efterår

EFTERÅR

Egnet til vinter

VINTER

Egnet til ældre

ÆLDRE

Egnet til hospitaler

HOSPITAL

Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 611 kj
Protein 2,788 g 8 E%
Kulhydrat 2,02 g 6 E%
Fedt 14,02 g 85 E%

* E% = Energiprocentfordeling

I samme kategori