Makrelfilet med sprød kornkrumme tilberedt på porrer i sennepssovs

Sådan gør du
- Vend porrer med salt og peber.
- Læg porrerne i et jævnt lag (ca. 2 cm) i et fad.
- Lav den hvide sauce, og smag den til med rigelig grov sennep.
- Kom saucen oven på porrerne.
- Dræn kernerne grundigt, og kør kernerne igennem en kødhakker.
- Bland de hakkede kerner, pankoraspen og en anelse olie.
- Krydr med salt og peber.
- Læg fiskestykkerne oven på sovsen og drys med rigelig mængde rasp.
- Bag fisken i ovnen 10-15 minutter ved 180 grader til raspen er gylden og sprød.
- Server fisken med løvstikkekogte kartofler og en tomatsalsa/relish.
Ingredienser
5 kg makrelfilet uden skind i portionsstørrelse 100g
2 kg porre i halve, snittet i 1 cm skiver
10 g salt
5 g friskkværnet peber
45 g olie
1.2 kg hvid sauce (se tarteletopskrift)
100 g grov sennep
300 g udblødte hvedekerner
400 g pankorarasp eller grov rasp
25 g olie
20 g salt
10 g friskkværnet peber
Portionsstørrelse: 150 g
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1144 kj | |
Protein | 14,4 g | 21 E% |
Kulhydrat | 8,48 g | 14 E% |
Fedt | 19,6 g | 64 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgruppe
Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.
Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.