Makrelfilet med sprød kornkrumme tilberedt på porrer i sennepssovs

makrelfilet
Foto: Arlapro

Sådan gør du

  1. Vend porrer med salt og peber.
  2. Læg porrerne i et jævnt lag (ca. 2 cm) i et fad.
  3. Lav den hvide sauce, og smag den til med rigelig grov sennep.
  4. Kom saucen oven på porrerne.
  5. Dræn kernerne grundigt, og kør kernerne igennem en kødhakker.
  6. Bland de hakkede kerner, pankoraspen og en anelse olie.
  7. Krydr med salt og peber.
  8. Læg fiskestykkerne oven på sovsen og drys med rigelig mængde rasp.
  9. Bag fisken i ovnen 10-15 minutter ved 180 grader til raspen er gylden og sprød.
  10. Server fisken med løvstikkekogte kartofler og en tomatsalsa/relish.
Udskriv opskrift

Ingredienser

5 kg makrelfilet uden skind i portionsstørrelse 100g
2 kg porre i halve, snittet i 1 cm skiver
10 g salt
5 g friskkværnet peber
45 g olie
1.2 kg hvid sauce (se tarteletopskrift)
100 g grov sennep
300 g udblødte hvedekerner
400 g pankorarasp eller grov rasp
25 g olie
20 g salt
10 g friskkværnet peber

Portionsstørrelse: 150 g

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1144 kj
Protein 14,4 g 21 E%
Kulhydrat 8,48 g 14 E%
Fedt 19,6 g 64 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgruppe

Denne opskrift er udviklet efter kostråd til måltider og egner sig til kantiner.

Opskriften er en del af projekt Sunde, klimavenlige opskrifter til professionelle køkkener.