Makrelfilet med sprød kornkrumme tilberedt på porrer i sennepssovs

makrelfilet med agurk

Foto: Arlapro

Sådan gør du

Vend porrer med salt og peber.

Læg porrerne i et jævnt lag (ca. 2 cm) i et fad.

Lav den hvide sauce, og smag den til med rigelig grov sennep.

Kom saucen oven på porrerne.

Dræn kernerne grundigt, og kør kernerne igennem en kødhakker.

Bland de hakkede kerner, pankoraspen og en anelse olie.

Krydr med salt og peber.

Læg fiskestykkerne oven på sovsen og drys med rigelig mængde rasp.

Bag fisken i ovnen 10-15 minutter ved 180 grader til raspen er gylden og sprød.

Server fisken med løvstikkekogte kartofler og en tomatsalsa/relish.

Portionsstørrelse: 150 g

Ingredienser til50portionerpotionportioner:

  • 5000g

    makrelfilet uden skind

  • i portionsstørrelse 100 g

  • 2000g

    porre i halve, snittet i 1 cm skiver

  • 10g

    salt

  • 5g

    friskkværnet peber

  • 45g

    olie

  • 1200g

    hvid sauce*

  • 100g

    grov sennep

  • 300g

    udblødte hvedekerner

  • 400g

    pankorarasp eller grov rasp

  • 25g

    olie

  • 20g

    salt

  • 10g

    friskkværnet peber

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1144 kj
Protein 14,4 g 21 E%
Kulhydrat 8,48 g 14 E%
Fedt 19,6 g 64 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Passer godt sammen med