Hotdogs med plantepølser

Hotdogs med plantepølser
Fotograf: Chris Tonnesen

Sådan gør du

Plantepølser med kikærter

Dagen før:

  1. Udblød kikærterne i rigeligt koldt vand, ca. 10 timer på køl, gerne natten over.

På dagen:

  1. Kassér udblødningsvandet fra kikærterne.
  2. Skær løg i grove stykker og hak persillen groft.
  3. Blend de udblødte kikærter med persille, løg, hvidløg, krydderier, bagepulver og kikærtemel til en fin sammenhængende dej. Justér evt. konsistensen med mere kikærtemel.
  4. Lad gerne farsen hvile ca. 30 minutter, inden den formes til plantepølser.
  5. Form farsen til plantepølser* – og steg dem gyldne på en pande i varm olie. Eller form dem til pølser direkte på bageplader med bagepapir, pensl dem med olie og bag dem i ovnen ved 200° C, ca. 15 min. eller til de er gyldenbrune, sprøde og gennembagte.

Topping og tilbehør

  1. Skær løgene i tynde skiver, og vend dem sammen med citronsaft og sumakpulver.
  2. Skær syltede agurker i skiver.
  3. Pluk bladene af mælkebøtteblomsterne.
  4. Varm hotdogbrødene i ovnen.

Servering

Servér hotdoggene med plantepølser, grov sennep, ketchup, rødløg og agurker. Pynt med mælkebøtteblade på toppen.

*Form gerne pølserne dagen i forvejen, men steg dem ikke før serveringsdagen, da de bliver tørre ved opvarmning.

Alternativ

I stedet for kikærtefars, kan man lave pølser af Edamammefalafelfars, Linsefalafelfars, Markærtefalafelfars eller Flækærtefalafelfars.

Udskriv opskrift

Plantepølser med kikærter

500 g kikærter, tørrede
75 g persille
250 g løg
10 g hvidløg
5 g korianderfrø
1 g chilipulver
18 g spidskommen
13 g salt
10 g bagepulver
80 g kikærtemel
neutral olie/olivenolie til stegning

Topping og tilbehør

400 g rødløg
75 ml citronsaft
5 g sumakpulver
200 g syltede agurker eller fermenterede agurker
25 g mælkebøtteblomster
100 ml grov sennep
100 ml ketchup
10 stk hotdogbrød

Målgruppe

Denne opskrift er målrettet elever på frie fagskoler og højskoler. De er altså til raske unge og voksne, og kan derfor også bruges i kantiner.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til frie fagskoler og højskoler.