Efterårstærte med butternut squash og græskarkerner

Sådan gør du
- Lav en tærtedej med friskost.
- Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
- Steg butternut squash, hvidløg og ingefær i olie på kippen.
- Tilsæt muskatnød, hytteost, salt og peber.
- Fyld ca. 80 g fyld i hver tærte.
- Top op 70g æggemasse.
- Top op med 4 g græskarkerner.
- Bag ved 180 grader i 20 minutter, og derefter 160 grader i 10 minutter.
Ingredienser
1 stk portion tærtedej med friskost
Fyld
700 g butternut squash i tern 1,2x1,2 cm
5 g hvidløg, finthakket
5 g ingefær, finthakket
20 ml olie
1 g muskatnøde, revet
200 g hytteost
4 g salt
1 g friskkværnet peber
Æggemasse
250 g hele æg
500 g fløde
7 g salt
2 g friskkværnet peber
Topping
40 g græskarkerner
Til kantine?
Brug hverdagstærtebund - og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1045 kj | |
Protein | 4,611 g | 7 E% |
Kulhydrat | 11,3 g | 18 E% |
Fedt | 20,78 g | 74 E% |
* E% = Energiprocentfordeling
Målgrupper
Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.