Efterårstærte med butternut squash og græskarkerner
Sådan gør du
Lav en tærtedej med friskost. Se opskriften her.
Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
Steg butternut squash, hvidløg og ingefær i olie på kippen.
Tilsæt muskatnød, hytteost, salt og peber.
Fyld ca. 80 g fyld i hver tærte.
Top op 70g æggemasse.
Top op med 4 g græskarkerner.
Bag ved 180 grader i 20 minutter, og derefter 160 grader i 10 minutter.
Ingredients for10portionsportionportions:
- 1stk
portion tærtedej med friskost
Fyld - 700g
butternut squash i tern 1,2x1,2 cm
- 5g
hvidløg, finthakket
- 5g
ingefær, finthakket
- 20ml
olie
- 1g
muskatnøde, revet
- 200g
hytteost
- 4g
salt
- 1g
friskkværnet peber
Æggemasse - 250g
hele æg
- 500g
fløde
- 7g
salt
- 2g
friskkværnet peber
Topping - 40g
græskarkerner
Til kantine?
Brug hverdagstærtebund – og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.
Denne ret egner sig kulinarisk set til målgrupperne vist med ikonerne ovenfor. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.
Næringsindhold
Pr. 100 g | E%* | |
---|---|---|
Energi | 1045 kj | |
Protein | 4,611 g | 7 E% |
Kulhydrat | 11,3 g | 18 E% |
Fedt | 20,78 g | 74 E% |
* E% = Energiprocentfordeling