Efterårstærte med butternut squash og græskarkerner

små efterårstærter

Sådan gør du

  1. Lav en tærtedej med friskost.
  2. Er tærten til kantinebrug, så lav i stedet en hverdagstærtedej og -æggemasse.
  3. Steg butternut squash, hvidløg og ingefær i olie på kippen.
  4. Tilsæt muskatnød, hytteost, salt og peber.
  5. Fyld ca. 80 g fyld i hver tærte.
  6. Top op 70g æggemasse.
  7. Top op med 4 g græskarkerner.
  8. Bag ved 180 grader i 20 minutter, og derefter 160 grader i 10 minutter.
Udskriv opskrift

Ingredienser

1 stk portion tærtedej med friskost

Fyld

700 g butternut squash i tern 1,2x1,2 cm
5 g hvidløg, finthakket
5 g ingefær, finthakket
20 ml olie
1 g muskatnøde, revet
200 g hytteost
4 g salt
1 g friskkværnet peber

Æggemasse

250 g hele æg
500 g fløde
7 g salt
2 g friskkværnet peber

Topping

40 g græskarkerner

Til kantine?

Brug hverdagstærtebund - og æggemasse, og opskriften kan bruges til kantine.

Næringsindhold

Pr. 100 g E%*
Energi 1045 kj
Protein 4,611 g 7 E%
Kulhydrat 11,3 g 18 E%
Fedt 20,78 g 74 E%

* E% = Energiprocentfordeling

Målgrupper

Denne opskrift egner sig til kulinarisk set til kantiner, ældre og syge. Retten lever i sig selv ikke op til anbefalingerne for næringsstoffordeling for disse målgrupper, men kan indgå som en del af et samlet måltid.

Denne opskrift er en del af projekt Grønne opskrifter til kantine, ældre og syge.